Under Strömsnäsfestivalen i helgen ska man på dagcentralen Stig In i Strömsnäsbruk, belägen jämte den brandhärjade fastigheten, att ha en informationsmöte om branden. Detta i samband med ett öppet hus, som kommer att hållas på samma plats, samma dag, meddelar Markaryds kommun.

– Angående vår projekt 'Bo bra på äldre dar' så har vi ett öppet hus för allmänheten, säger näringslivschef Bengt Göran Söderlind på Markaryds kommun.

Då kommer man att berätta om hur branden påverkar det trygghetsboende som planeras i kommunen.

– Vi tänkte att det kanske finns någon som vill prata av sig.

Inte påverkas

Tidigare har Markaryds kommun och Victoria Park dock meddelat att deras gemensamma planer på att inrätta ett tryggt och anpassat boende för äldre, inte kommer att påverkas negativt av branden. De säger att de tvärtom är ännu mer beslutsamma att fortsätta det påbörjade arbetet.

Det var natten mellan måndagen och tisdagen som en brand uppstod i ett hyreshus, ägt av bostadsbolaget Victoria Park. Adressen var Nya Åbrovägen i centrala Strömsnäsbruk.

Ingen information

Polisen betraktar händelsen som en misstänkt grov mordbrand, men har ännu inte kommit med någon slutsats om brandorsaken eller vad eller vem som ligger bakom. Ingen ny information har i alla fall nått Markaryds kommun.

– Nej, inte vad jag vet. Det skulle vi ha hört, tycker jag, säger Bengt Göran Söderlind på torsdagen.

Annons

På lördagen kommer Markaryds kommun också att uppmärksamma Albin Dzihic, som larmade och varnade de människor som låg och sov i lägenheterna. Detta så att de oskadda kunde ta sig ut.

Relaterat: Lägenheter och butik totalförstörda i brand
Relaterat: Albin hyllas av kommunen efter branden
Relaterat: Kommunen tackar alla som har hjälpt till
Relaterat: ”Det här är inte min by”
Relaterat: Har Strömsnäsbruk blivit ”Lilla Texas”?
Relaterat: Polisen ökar sin närvaro i Strömsnäsbruk
Relaterat: Butiksägaren: ”Nu vill jag bara flytta härifrån”
Relaterat: Polisen klara med teknisk undersökning
Relaterat: Hör Germundsson svara om oron i Strömsnäsbruk