Det var för fjärde året som eventet Mekonomendagen tog plats på Långgatan i Ljungby.

Arrangörerna Emil Danielsson, Jonas Ekblad, Magnus Andersson och Björn Wilén var mer än nöjda då dagen nådde sitt slut och alla fordonen rullat iväg.

– Det blev ett oerhört lyckat event som blev långt över förväntan. Vi hade tur med vädret, otroligt mycket bilar och besökare som hade ett brett leende på läpparna under hela dagen. Hamburgarna tog slut i matvagnen, så vi fick åka och köpa mer vid två tillfällen under dagens lopp, berättar Emil Danielsson.

Rockabillymusik över Långgatan

Den goda stämningen förgylldes med livemusik av Lady Luck Combo som spelade sin rockabillymusik till och från hela dagen.


Foto: Privat

Det var kö till rallysimulatorn och leverantörerna på plats hade att göra.

– Det är riktigt roligt när det kommer så många och det blir så lyckat. Alla fordonen blev väl betittade men så var det ju också en röstning på bästa bil.

Emil berättar att förstaplacering gick till Michael Freijd, med sin Cadillac 1965 cabriolet med matchande husvagn. Andraplacering tog Dan Ljungblad med sin Chevrolet Impala 1958 cabriolet och tredjeplacering gick till Tony Davidsson med sin Buick Special 1959 2-dörrars HT.

Många var de bilarna som fanns att beskåda under Mekonomendagen.
Foto: Privat

– I tävlingen med rallysimulator så hade vi fyra grupper; I damserien vann Sandra Wilén, upp till 11 år vann Alvin Svensson, 7 år. Upp till 16 år vann Hannes 14 år och över 17 år vann Viktor Svensson.

Annons

Självklart blir det en repris nästa år igen och den ser vi redan fram emot. Allt bygger ju på ett samarbete och att så många engagerar sig så där vill jag tacka alla som kom samt alla kunder och leverantörer, säger en mycket nöjd Emil Danielsson.