– Eftersom vi båda är fans av skräck- och efterkatastrofen-filmer fick det bli bröllopsbilder i zombie-apokalypsens tecken, säger Jönköpingsfotografen Daniel som med hjälp av monitorer och trådlös utlösare själv tog bilderna.

Fakta: Johanna Roos

Aktuell: Nygift med bröllopsbilder i zombie-apokalypsens tecken.

Ålder: 31 år.

Bor: På Söde..

Fakta: Johanna Roos

Aktuell: Nygift med bröllopsbilder i zombie-apokalypsens tecken.

Ålder: 31 år.

Bor: På Söder i Jönköping.

Familj: Man och hund.

Gör: Studerar till arbetsterapeut och arbetar som habiliteringsassistent.

Läser: Stephen King.

Lyssnar på: Allt möjligt.

Ser på: Breaking bad.

Intressen: Hundträning och resor.

Favoritmat: Sushi.

Drömmer om: Just nu bröllopsresan.

Själva vigseln var dock inte så dramatisk. Den hölls en lördag i Huskvarna Stadshus med Lars-Evert Sahlin som borgerlig vigselförrättare, ett 50-tal gäster och både Johanna och Daniel som sa ja.

Efteråt väntade bröllopsmiddag med buffé på Sofiehof i Jönköping med släkt och vänner innan kvällen fortsatte med hög stämning och fest på ställets nattklubb.

– Till och med tårtan var vanlig. Vi försökte få till en zombietårta men det gick inte att få till här i Jönköping, säger Johanna.

 

Två dagar senare, på måndagen, brakade det dock loss. Såväl Daniel som Johanna är cineaster, ser mycket film och har foto och film som ett stort intresse. Där någonstans föddes en idé.

– Vi gillar science fiction, katastroffilmer och zombier. Varför inte göra bröllopsfotograferingen lite mer actionfylld? säger Daniel.

Fakta: Daniel Roos

Aktuell: Nygift med bröllopsbilder i zombie-apokalypsens tecken.

Ålder: 39 år.

Bor: På Söde..

Fakta: Daniel Roos

Aktuell: Nygift med bröllopsbilder i zombie-apokalypsens tecken.

Ålder: 39 år.

Bor: På Söder i Jönköping.

Familj: Fru och hund.

Gör: Fotograf. Driver dessutom synthklubben Sputnik.

Läser: Referenslitteratur.

Lyssnar på: Spark och Depeche Mode.

Ser på: Game of Thrones.

Intressen: Foto, film, elektrisk musik och resor.

Favoritmat: Husmanskost.

Drömmer om: Ofta och mycket.

Annons

På måndagen klädde sig brudparet åter upp sig och åkte tillsammans med fyra av gästerna – lika festklädda de – mot Gränna.

Med sig hade de make up-artisten Lisa Lindborg som först sminkade bruden och sedan effektfullt förvandlade gästerna till zombier. Lagom till solnedgången inleddes fotosessionen inuti Brahehus.

– Det var svinkallt. Och folk på parkeringen intill undrade vad de var med om när de såg mig i vacker brudklänning, Daniel lika uppklädd och fyra zombier som haltade runt i ruinen, säger Johanna.

– Brahehus är en bra plats. Solljuset som faller in passa zombietemat. Efter katastrofen typ, fortsätter Daniel.

 

Resultatet blev ett tiotal bilder, en held uppmärksamhet och en klänning nedkletat av olja från den motorsåg bruden försvarar sig med när zombierna går till attack.

– Det var tur vi väntade och inte tog bilderna innan bröllopet, konstaterar Daniel.

Även om fotografierna inte är helt traditionella tycker både Daniel och Johanna att de känns både romantiska och symboliska. Men också allt annat än vanliga.

– Det var så vi ville ha det. För sockersätt är inte vi, säger Daniel som tycker hela bröllopet genomsyrats av brudparets egna önskemål och viljor.

Om några veckor är det dags bröllopsresa och i augusti väntas tillökning i familjen. I sommar är dessutom tanken att Daniel ska fotografera i samband med ett par kompisars bröllop.

– De är Star Trek-fans så det blir också ett lite annorlunda tema. Kul, tycker Daniel.