Tips: Se Jennifer Brown i livesända programmet Sommarkväll. Det finns förstå repris och klipp efteråt.

– Jag reflekterade över sommaren, att det är skönt att man går in i en annan sinnestämning. Jag känner mig mer öppen och glad, det bara smög på mig. Jag ser fram emot att komma till Sommarkväll i Gränna hamn och ser fram emot att få dela med mig av mitt nya material. Att få sjunga om var jag är i livet och dela med mig av det till folk. Jag är intresserad av mötet människor emellan.

Det nya materialet är på svenska till skillnad från tidigare som var på engelska. Det hela började 2013 när Jennifer var med i musikalen "Blodsbröder" på Stockholms Stadsteater.

– Då sjöng jag på svenska och efter det kände jag att jag ville göra det mer. Så sen började resan med att fundera på hur jag skulle göra det och vem jag skulle skriva det med.

Är det annorlunda att sjunga på svenska gentemot engelska?

Annons

– Ja det är det. Men man kommer in i det, det är lite som att man övar upp sig för utmaningen och testar nya vägar. Det är spännande, det var inte självklart att göra men växte fram. Jag tror att man behöver olika mått av oklarhet för livet.

Till hösten väntar ett ännu odöpt album, men redan nu finns det nytt material ute. I slutet av maj släppte Jennifer singeln "In i himlen".

– Det är en gåva till världen, säger Jennifer och skrattar innan hon fortsätter:

– Det är en relationsbaserad låt, vilket det mesta jag gör är. Sen får man väl höra på den när den väl kommer för att höra hur låten är.

Är det fortfarande åt soulhållet som tidigare?

– Jag vet inte, jag skriver för mig själv. Vad är soul? Det är svårt att definiera vad det är. I slutändan är allt pop.

Jennifers ser fram emot att uppträda på Vätterscenen i Sommarkväll i Gränna hamn. Precis som för många andra relaterar hon turistmagneten Gränna till polkagrisminnen. Men i det här fallet kanske det är något mindre lyckliga.

– Minnet sviker mig, så jag kommer inte ihåg när det var. Men jag har blivit av med två tänder när jag var där. Jag körde på en klassiker och tog en polkagris och när jag bet in i det när det blev lite mjukare och godare så hände det något med tanden. Det har hänt två gånger.