Två tjuvar greps när de stal tre par skor av märket Nike och Lacoste för totalt 2 647 kronor på Intersport på Ringvägen i Ljungby i fredags kväll.

Det var personalen som såg att en av de misstänkta männen gick omkring med ett par nya skor inne i butiken. Personalen upptäckte sedan att två skokartonger inne på butikens lager var öppna och tomma.

Dessutom såg de senare på filmen från övervakningskameran att den andre misstänkte mannen stoppade in en skokartong innanför jackan.

Tjuvarna gick ut genom kassan med skorna utan att betala för dem. Polisen larmades till platsen och kunde gripa dem efter att ha sprungit efter och fått stopp på dem i ett skogsparti i närheten av Intersport.

De ene mannen är född 1987 och den andre är född 1998. Båda anhölls, men den yngre av dem släpptes på fri fot efter att ha erkänt brottet, uppger polisen.

På måndagen togs det beslut om att den äldre av de båda männen ska tas i förvar i väntan på avvisning till hemlandet. Mannen har inte rätt att vistas i Sverige.

Han sitter kvar i polisens arrest i Växjö tills han kan beredas plats på Migrationsverkets förvarsplats innan han avvisas till sitt hemland, enligt polisen.