Annons

C vill diskutera miljö och rättsväsende

C vill diskutera miljö och rättsväsende

Vilka är de stora centerfrågorna under valåret 2018? Det hade Per Schöldberg från Växjö en del idéer om, då han deltog Centerpartiets årsmöte i Markaryd.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

"Dags att lämna över till de yngre"

Tre av Vänsterpartiets toppnamn är nya i politiken, och samtidigt drar sig partiets kanske mest erfarna medlemmar Björn Gullander och Tryggve Svensson tillbaka.

"Jag vill sänka medelåldern i fullmäktige"

– Jag vill röra runt lite, och vara de ungas representant i fullmäktige, säger Tilda Ragnarsson som är namn nummer sex på Moderaterna i Ljungbys lista inför valet.

Fokuserar på att ta makten i kommunen

Trots att medlemmarna ville se Elizabeth Peltola som en av de främsta kandidaterna både till riksdagen och till regionen, så backar hon.
– Jag vill lägga krutet i Älmhult.

Lika delar bonde och Stureplan

– Det känns riktigt häftigt! Samtidigt blir jag ödmjuk för uppgiften, det är ett stort ansvar, säger Gusten Mårtensson efter att ha blivit framröstad som andra namn på Centerns riksdagslista.

Gusten tog andraplats på listan

Gusten Mårtensson är andra namn på riksdagslistan för Centerpartiet i Kronoberg. Det blev klart på torsdagskvällen, när ombuden valde att placera honom högre än vad nomineringskommittén gjort.

Politiker grillades av publiken

Vindkraft, landsbygdens utveckling och befolkningsvisionen blev alla heta frågor när Ljungby Business Arena ordnade politikerutfrågning med Marcus Oscarsson som moderator.

"Det är ett häftigt lag att få leda"

– Jag tror att det finns röster att plocka på landsbygden, och Ljungby kommun behöver verkligen centertänk. Vi siktar på att öka antalet mandat.
Det säger Lars-Ove Johansson som tar över ledningen av Centerpartiet i Ljungby efter Carina Bengtsson.

Siktar mot riksdagen

Nu tar Gusten Mårtensson (C) sikte på riksdagen.
Där vill han jobba för att småföretagen ska få bättre villkor.
– Jag tycker inte det är intressant att samarbeta med SD, säger han.

Bristande underhåll av Hamneda gästgiveri

Trots att Hamneda gamla gästgiveri är byggnadsminne har Ljungby kommun, som äger byggnaden sedan 2005, låtit den förfalla. Nu överväger Länsstyrelsen i Kronoberg ett föreläggande mot kommunen.

"Fel att öka kostnaderna"- ökade arvoden till politiker kritiseras av (L)

Nu ökar kostnaderna för politiken med cirka 800 000 kronor.
Liberalerna tycker det är nog med de 8 miljoner kronor som politikerna redan tjänar.
– Når det gäller politikerna själva verkar det inte finnas några gränser, säger Bo Bergsjö.

Nya biogasmacken öppnad i Ljungby

De allra första gasbilarna har tankats i Ljungby. Smålänningen var med när biogasmacken smygöppnade under tisdagen. Parkförvaltningen blev kund nummer ett.

Nya pengar till skolan

Nya statliga stödpengar räknar Markaryds kommun med att få till sina skolor och förskolor. Bland annat ska pengarna användas till språkträning och till att förstärka de nyanländas lärande.

Kräver kommunen på 14 miljoner

Ljungby kommun har inte följt reglerna i sin egen upphandling, och detta har kostat Hamneda Grus & Åkeri AB mångmiljonbelopp. Ny kräver bolaget skadestånd.

Ola kan ha Ljungbys bästa balkongutsikt

I serien Hemma hos har ni tidigare fått kika in i villor med olika inredningsstilar, från skrotprylar till 50-tal och nydesignat.
Nu har det blivit dags att hälsa på hemma hos Ola Hansson. Han som flyttade från villa till nybyggd etagelägenhet mitt i centrala Ljungby.

Sent avgörande i cupderbyt

Mötet i den tredje omgången i Hyundai Cup mellan Älmhults IF och Markaryds IF slutade med en liten skräll, då det blev gästerna som segrade efter 0–1 (0–0) på Älmevallen.

Roslund tillbaka i Troja

IF Troja-Ljungbys lagbygge börjar sakta men säkert att ta form. Det senaste tillskottet är anfallaren och Trojaprodukten Mikael Roslund, som närmast kommer från Sävsjöklubben HA74 . Det är också klart att två spelare lämnar föreningen.
Artikel 2 av 18
Hall Media satsar på Perspektiv inför valet
Tillbaka till startsidan