Chadia Ange tvekade inte länge när hon fick förfrågan om att hålla tal under valborgsmässoafton, hon är van vid att stå på scen.

– Det är spännande, säger Chadia.

Chadia Ange är 19 år och studerar sitt andra år på naturprogrammet på KCM i Markaryd. Men själv bor hon i Strömsnäsbruk.

Någon nervositet känns inte av då Chadia berättar om sig själv och om talet hon kommer att hålla.

– Jag tycker om att befinna mig i offentliga sammanhang och är nog en ganska glad tjej som tycker om att träffa människor.

Sjunger med sina syskon

Att hon förutom att vara talför så är hon väldigt musikalisk, det vet alla dem som någon gång har hört henne sjunga tillsammans med sina syskon.

– Vi är fem syskon där fyra av oss sjunger, spelar och har den egna gruppen The Sibblings.

– Talet jag kommer att hålla handlar om just våren och vad den betyder för mig. Våren är ju tiden då allt verkligen föds på nytt. Ny styrka - nytt liv, som blommorna, förklarar Chadia.

Musikalisk och tycker om människor, vem är annars?

Chadia skrattar, att beskriva sig själv är inte helt enkelt eller bekvämt.

– Jag är nog ganska målmedveten.

Så vad är dina planer och mål i framtiden?

– När jag studerat klart på KCM så vill jag plugga vidare till sjuksköterska. Målet i mina studier är att en dag arbeta som barnmorska. Gärna som frilans runt om i världen då jag vet att just barnmorskor behövs överallt.

Annons

Men nu har Chadia fullt fokus på Valborgsmässoafton då hon beger sig till Sjötorpet i Markaryd för att fira in våren ihop med besökarna där.

Mer firande i Markaryds kommun

Förutom att Chadia Ange talar så är Markaryds kyrkokör på plats, sången framförs av Albin Brink och David af Klinteberg. Arrangörer är Kultur och fritid, Markaryds kommun.

Vårtalare vid vandringsleden i Örnafälla är Bengt-Göran Söderlind. Sången står Fagrahultakören för och de som arrangerat det valborgsmässofirandet är Örnafälla byalag.

I hembygdsparken i Strömsnäsbruk är det RosMarie J Neckö, sången framförs av Marie och Leif och arrangörer är Strömsnäsbruks hembygdsförening.

Valborgsmässoafton blir det också i Traryds hembygdspark. Där vårtalar Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson. Här sjunger pastoratets kyrkokör och detta arrangeras av Traheryds hembygdsförening.

Den som beger sig till Hinneryd för att fira in våren kan se Ansgars fackeltåg samt fyrvekerier, Hinneryds kyrkokör står för sången och vårtalar för komminister Martin Bengtsson. Arrangörerna är Centerpartiet.