Recension

Traditionen med att spela höstmusikal på Växjö konserthus har återupptagits efter ett års paus och det med den äran.

Fakta: Rivierans guldgossar

Musikal av Jeffrey Lane och David Yazbek.

Premiär 31 oktober på Växjö konserthus.

Sp..

Fakta: Rivierans guldgossar

Musikal av Jeffrey Lane och David Yazbek.

Premiär 31 oktober på Växjö konserthus.

Spelas 7–8 november, därefter fredagar och lördagar till och med 5 december.

Uppsättning av Linneateatern.

Producent: Leif Sandberg.

Regi: Sonja Gube.

Kapellmästare: Göran Åhlfeldt.

Scenbild: Per Reinholtz.

Kostym: Per Enarsson.

I rollerna: Claes Dahlberg, Björn Elmgren, Sussie Bergström, Alexandra Forssell, Louise Carroll, Olof Bergström, Johan Kullberg och Hanna Bäckstrand Forssell.

På lördagen var det premiär på Rivierans guldgossar, där dansnumren imponerade. Dansarna var väl samövade och uppträdde med stor skicklighet, samtidigt som de framförde flera sångnummer.

Annons

Att danserna blivit så bra är regissören och koreografen Sonja Gubes förtjänst. Hon fick välförtjänta applåder och blommor vid musikalens final.

För följsam musik svarar en sjumannaorkester ledd av Göran Åhlfeldt, placerad till höger på scenen. Scenbilden har gjorts av ett verkligt proffs, Per Reinholtz, som fått helt fritt spelrum att ge publiken utsikt över Medelhavet. Det har han lyckats med.

Musikalen är från början en film. Den handlar om ett par sol- och vårare som lurar damer på Rivieran. I Växjöversionen gestaltas de mycket trovärdigt av Björn Elmgren som Freddy Benson och Claes Dahlberg som Lawrence Jameson.

Vi som sett Björn Elmgren tidigare vet att han brukar ta ut svängarna riktigt ordentligt. Det gör han även här men är ändå väldisciplinerad. Han lockar till många skratt som till exempel då han vid ett tillfälle försöker äta soppa som är för het. Där har i varje fall jag svårt att sluta skratta.

I pjäsen har också tvåldrottningen Christine Colgate, spelad av välsjungande Alexandra Forssell, en viktig funktion. Hon sägs ha mycket pengar, men var kommer de ifrån? Genom henne får musikalen en högst oväntad upplösning.

Sammanfattningsvis: Linneateaterns ensemble levererar.

Smålänningen lottar ut biljetter till föreställningen. Se vår Facebooksida.