Annons

De gömmer sig bakom att det är ett personalärende

– Det är ett personalärende, men ett ärende som påverkar oss alla. De väljer att köpa ut en undersköterska med mångårig erfarenhet för en årslön. Detta gör de trots att kommunen har brist på både undersköterskor och pengar, menar Roland Johansson, Alternativet.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Kommunen pressar personalen

Uppgifter gör gällande att kommunen känner sig allt mer pressad.
Därför försöker man få reda på vilka inom hemtjänsten som varit i kontakt med Smålänningen.
– Jag tar starkt avstånd från detta, säger kommunalrådet Eva Ballovarre (S).

Akut situation för ensamkommande ungdomar i Ljungby

Nu gör Föreningen Goda Krafter i Ljungby ett akut upprop till Ljungbys befolkning. De ser i dag en akut situation där de uppmanar alla att hjälpas åt för att lösa bostadsproblemet för ensamkommande ungdomar över 18 år.

En epok i Arveka är till ända

Vare sig Gun eller Torsten Andersson hade minsta tanke på att bli bönder. Men så blev det - i 60 år. Sista amkon och kalven lämnade gården i Arveka först häromveckan. "Det är tomt och tyst när man öppnar lagårdsdörren nu".

Kungliga bilder i Ljungby

På lördagen är det vernissage med kungliga förtecken på Ljungbergmuseet i Ljungby. Utställningen som då öppnar är Peter Freudenthals "Kungliga bilder tillägnade drottning Margrethe". Drottningen är själv inbjuden till utställningen, men något besked har inte lämnats om hon kommer.
Utställningen invigs av konstvetaren Louise Lyberg, känd efter många år som konstexpert i Antikrundan. Louise har dessutom i tio år varit drottning Silvias statsfru.

Nu träder personerna fram i Flårbacks konst

Rose-Marie Flårback är ett återkommande namn inom konstens värld och nu är det åter igen dags. Denna gång hänger hennes verk på Konstväggen i Ljungby Arena med vernissage på lördag.

I år ska skejtparken byggas

Området mellan Ljungby Arena och Harabergsgatans förskola är ett lämpligt område för den skejtpark som ska byggas i Ljungby under året. Det föreslås nu till kultur- och fritidsnämnden i Ljungby, som snart kan besluta i frågan. Pengarna - sex miljoner kronor - finns redan avsatta till bygget, som enligt planerna ska bli färdigt under 2018.

Många nybörjare bjöd på sång och dans på Godsmagasinet

Big big world och Av längtan till dig var några av musikinslagen under konserten för Öppen scen som arrangerades av Kulturskolan. Det var en del spända nerver hos aktörerna innan det var dags att inta scenen på Godsmagasinet.

Wass om licenshotet: ”Publiken har svikit”

Ordförande Pelle Wass vill inte kalla Troja-Ljungbys situation för någon kris.
Men ändå ligger det nya licenskravet på 1,5 miljon kronor i eget kapital som ett tungt svart moln över föreningen.
– Det går ju inte att trolla, säger han till Smålänningen.
Artikel 2 av 9
Kommunen pressar personalen
Tillbaka till startsidan