De har alla tre arbetat på Ljungby Kyrkogårdsförvaltning även förra sommaren och för Felicia Sjöberg är det här hennes tredje säsong som hon arbetar där. Arbetet på kyrkogården är varierande och det är skönt att komma tillbaka, berättar Emmie Nilsson.

– Vi rensar ogräs, kantklipper och städar, säger hon.

Förutom utomhusarbetet får tjejerna också flera gånger i veckan sköta begravningsmuseet. Felicia Sjöberg tycker är det är väldigt roligt eftersom hon precis har gått färdigt gymnasiet där hon har studerat Hotell och turism, något hon har användning av på sommarjobbet.

– Vi har guidade turer på museet. Jag tycker det är väldigt kul och det är trevligt att träffa alla människor. Det är viktigt att se till att första intrycket för besökarna är bra, säger Felicia Sjöberg.

Hanna Fleischer berättar att hon istället tycker om sitt sommarjobb eftersom hon inte måste prata med människor hela tiden.

Annons

– Jag gillar att man inte alltid måste prata med så himla mycket folk, att man får vara sig själv. Det är skönt, säger Hanna Fleischer.

Emmie Nilsson ska börja tredje året på gymnasiet där hon läser ekonomi. Efter gymnasiet vill hon antingen studera på musikfolkskola eller fortsätta studera ekonomi. På fritiden träffar hon sina kompisar, är ute och badar och spelar piano och cello. Även Felicia Sjöberg är musikintresserad och på fritiden skriver hon egna låtar, spelar gitarr och sjunger. Hon vill gärna satsa på musiken men säger själv att hon behöver något vid sidan om.

– Jag vill plugga till sjuksköterska och bygga upp min musikkarriär vid sidan om. Man blir inte framgångsrik över en natt, säger Felicia Sjöberg.

När Hanna Fleischer inte jobbar så brukar hon träna eller träffa kompisar. Hon ska börja andra året på gymnasiet där hon läser ekonomi och efter gymnasiet vill hon studera juridik.

När tjejerna berättar om sina framtidsplaner inflikar även Bernt Fridh, kyrkogårdschef för Ljungby Pastorat, att det behövs musiker till pastoratet.

– Musiken och rollen har blivit bredare och det är inte så traditionsenligt längre. Nu är det oftare som det efterfrågas rockmusik och liknande därför behövs det fler musiker här också.