På morgonen sa kommunstyrelsen ja till försäljningen. Prislappen är 38 miljoner kronor och om också fullmäktige säger ja, är målsättningen att de nya ägarna tar över 1 oktober.

Fakta: Terrazahuset

Yta: Omfattar hela kvarteret utom Nordeahuset. Totalt 10 000 uthyrningsbara kvadratmeter.

Innehå..

Fakta: Terrazahuset

Yta: Omfattar hela kvarteret utom Nordeahuset. Totalt 10 000 uthyrningsbara kvadratmeter.

Innehåller i dag: hotell, butiker, bostäder och kontor.

– Vi har jobbat länge med försäljningen. I höstas kände vi att det var läge att kontakta mäklare för att få igång budgivningen. Vi ville ha en lokal, långsiktigt ägare med idéer och vi känner oss trygga med att lämna över Terrazafastigheten till den här köparen, säger Björn Eliasson.

Annons

Hur det nya ägarbolaget kommer att se ut är inte klart i detalj. Men det är de två Ljungbyföretagen LJ Bygg och Syskonen Hanssons förvaltnings AB som står bakom och de kommer att äga hälften var.

De har stora planer:

– Det är förstås mycket att sätta sig in i, men det finns lediga utrymmen och de vill vi göra något med. Bostäder ligger kanske närmast till hands. Och så ska vi se om det går att lägga på en våning på delar av fastigheten, säger Conny Lundgren på LJ Bygg.

- Dessutom räknar vi med att Ljungby Fria Gymnasium ska expandera och då behöver vi lokaler till det, lägger Ola Hansson till.

Pengarna kommer väl till pass för säljaren, det kommunala bolaget Ljungbybostäder AB. Högst på önskelistan står bostäder och butikslokaler på grönytan mellan Tellushuset och Grand. Där tänker sig Björn Eliasson att spaden skulle kunna sättas i jorden våren 2016.

– Det behövs bostäder i Ljungby, att Åängens samtliga 32 lägenheter är uthyrda är ett styrkebesked. Och vi har ytterligare ett stort projekt på gång, säger Mikael Bengtsson (C), ordförande i Ljungbybostäder.

Vad är det?

– Det säger jag inte ännu!