De tre elektrikerna Tommy Danielsson, Simon Johansson och Jesper Strömgren, fattade tidigare i år ett beslut om att säga upp sig från sin före detta gemensamma arbetsgivare för att satsa på en egen idé. I början av augusti blev idén till verklighet när trion startade det egna företaget Lagan Elteknik AB.

– När vi satte oss ner och pratade om det i våras var det ingen tvekan. Vi känner varandra väl och vill satsa på något eget, säger Tommy Danielsson.

Lång erfarenhet

Trion har 40 års samlad erfarenhet inom elbranschen.

– Vi är snabba, har god service, är lokala och vill vara ett litet företag i ett litet samhälle, säger Simon Johansson.

De tar sig an alla tänkbara elarbeten i bostäder, på industrier och inom lantbruk men sysslar även med solcellsinstallationer.

Annons

– Genom det nya företaget får vi frihet och kan bli mer lokala och nå nya kunder. Vårt arbetsområde är Ljungby kommun, Värnamo kommun och Lagan med omnejd, säger Simon Johansson.

Saknar lokal

Sedan några veckor tillbaka har förberedelsearbetet pågått för fullt. Mycket tid har ägnats åt planering och att sprida det nya varumärket på en rad olika sätt.

– Vi har lappat brevlådor, skaffat firmabilar, startat en hemsida och fixat telefonnummer. Allt har klaffat och vi är redan igång och jobbar. Reaktionerna hos folk runt omkring har varit positiva, säger Tommy Danielsson.

Det som saknas är en företagsadress.

– Vi saknar en lokal och utgår just nu från våra firmabilar. Men vi letar och kommer att skaffa en inom kort, säger Tommy Danielsson.

När företaget så småningom har skaffat sig ett hem kan etableringsarbetet påbörjas sig på riktigt.

– Det handlar om att skapa en stabil grund. Vi tycker att det som vi håller på med är väldigt roligt och om fem år tror jag att vi har en bra grund att stå på, avslutar Tommy Danielsson.