Varje vecka under juli tävlar Plusklubben ut en idolträff med någon av artisterna som uppträder i vår sajts livesända webb-tv-show Sommarkväll i Gränna hamn.

Förra veckan fick vinnaren träffa Backyard Babies. Nästa gång kanske du får träffa Mello-stjärnan Lisa Ajax. Kristoffer Colvås och Amelie Johansson var nyfikna på Martin Almgren, lastbilschauffören som imponerade på Idoljuryn med sin djupa röst och tog hem hela Idol.

"Martin är en man med enorm röstkapacitet och utstrålning, så det vore fantastiskt roligt att få träffa och lyssna på honom", var Kristoffer Colvås motivering till varför han ville vinna idolträffen.

– Bara att du öppnar munnen gör att man njuter, var det första Kristoffer sa när han träffade Martin Almgren i närheten av scenen.

Annons

– Du fängslade direkt i Idol med din röst, instämde Sabine Fallberg, som också fått chans att träffa idolstjärnan.

Hela Martin Almgrens live har ändrats sedan han vann tv4-programmet Idol. Han kom med lite av en slump efter att en kompis övertalat honom och han visste inte riktigt vad han gav sig in på eftersom han inte hade sett programmet då.

– Jag har själv funderat på att söka till Idol, berättade Kristoffer Colvås, som gör allt från tung metall till blues och jazz samt en och annan kärleksballad.

Lastbilslivet har han lämnat bakom sig. Nu ligger han ute på vägarna för att åka från spelställe till spelställe.

– Jag har bara kört två dagar på nio månader. Det var mer som terapi. Jag spelade lika mycket tidigare men då jobbade jag också. Då spelade jag på mycket bröllop.

Martin Almgren har nytt material på gång.

– Jag ska släppa en EP i augusti, den kommer på spotify. Jag ska också skriva mer musik, berättar Martin Almgren och avslöjar att han gör filmmusik med Daniel "Jalla Jalla" Lemma.

PS: Det är gratis att bli medlem i tidningens Plusklubben, som gör det möjligt för dig att tävla i Idolträffen samt ta del av andra erbjudanden och rabatter.