Hur kommer den lokala journalistiken se ut i framtiden? Det är en av frågeställningarna i diskussionen som kommer äga rum tisdag eftermiddag på Smålänningens redaktion i Älmhult. Mellan klockan 18 och 20 är allmänheten välkomna.

Allmänheten och speciellt inbjudna gäster har chansen att diskutera lokal journalistik och ställa frågor till Smålänningens representanter på plats bland annat ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt. På plats är även onlinechefen Patricia Svensson, nyhetschefen Anna H Lilliequist samt reportrarna Ingemar Melin och Martina Quinn, liksom annonssäljare Lerry Nicklasson.

Journalistikens framtid

En av punkterna under kvällen är en paneldiskussion om lokaljournalistikens framtid mellan Marie Johansson Flyckt och SVT Smålands ansvarige utgivare Tomas Lundström.

Moderator för denna är onlinechefen Patricia Svensson.

– Vi tror på lokaljournalistiken och vill gärna ta möjligheten att diskutera den, både med vår publik och våra branschkollegor. Det händer mycket inom medierna nu och vi tjänar alla på att mötas för att samtala om hur vi kan förbättra och stärka den lokala rapporteringen. Utan lokaljournalistik tror jag att vår värld skulle bli betydligt fattigare och därför tror jag att kvällens samtal blir värdefullt, säger hon.

Denna gången i Älmhult

Under eftermiddagen/kvällen finns även chansen att få hjälp med att ladda ner Smålänningens app och skaffa Premium-inloggning.

Annons

– Vi hade ett öppet hus i Ljungby i samband med att vi införde Premium på webben. Nu vill vi göra samma sak i Älmhult och nästa gång blir det Markaryds tur. Självklart tar vi gärna emot nyhetstips under kvällen, säger nyhetschefen Anna H Lilliequist.

Tomas Lundström är SVT Smålands ansvarige utgivare.