DIF/PIF gjorde säsongen 2016 comeback i division 5 och svarade med en lysande andraplacering bakom Burseryd.

Laget deltog sedan i ett rafflande jämt kvalspel som inte riktigt räckte hela vägen.

En poäng bakom gruppvinnaren Gullabo/Gullaboås och målskillnad till grupptvåan Nöbbele BK avgjorde att det skulle bli spel i femman även 2017.

Tackade ja

Men förändringens vindar drog igång och ett lag i division 3 nordöstra drog sig ur serien, vilket öppnade upp för en plats som Värnamo Södra knep.

Det innebar i sin tur att Södras plats skulle fyllas i division 4 och den platsen erbjöds DIF/PIF som givet tackade ja.

– Vi fick erbjudandet mycket beroende på att vi gjort en bra säsong och sedan även presterade i kvalet. Spelarna fick fundera en vecka och 99,9 procent var överens om att det skulle vara en inspirerande uppgift, berättar tränare Patrick Johansson.

"Kommer bli tufft"

Föreningen har aldrig tidigare varit högre upp i seriesystemet och kommer nu stöta på lag som förra året spelade både division 3 och 4 elit.

– Det kommer givetvis bli tufft, vi kommer möta mycket bättre lag men det hade varit synd att inte ta chansen. Vi ser fram emot det och har allt och vinna, oavsett hur det går, konstaterar Johansson.

DIF/PIF är verkligen ett lag som varit aktiva under frimånaden och har fyllt på med duktiga lokala spelare.

– Vi har fått in bra spelare som kommer vara till stor nytta nu när man ska ta sig an lag som Alvesta och Smålandsstenar, säger Johansson.

Något att notera är att det nu återfinns en ledig plats i lokal division 5 som ska fyllas.