– Det är dålig stil av Troja, hävdar den 26-årige backen, som kom till Troja från antagonisten Tingsryds AIF då dessa tog steget upp i allsvenskan.

– Jag är medveten om att det dragit ut något på tiden, vilket naturligtvis är trist, men jag har samtidigt varit tydlig mot Rasmus och sagt att jag vill ha alla kort på borden innan vi beslutar något om kontrakten, kontrar Trojas tränare, Pelle Svensson, som även är den som har hand om spelarsidan.

Till Troja

Rasmus - som bor och jobbar i Växjö - fick inte vara kvar i Taif trots avancemanget, utan hamnade istället i Troja i ettan där han åter var med och förde upp ett lag till näst högsta serien under sitt andra år i klubben.

– Vi gjorde det bra och det var en rolig säsong, säger Rasmus.

Men om han får vara med på tåget även i allsvenskan är högst oklart.

– Jag hade ett snack med Pelle (Svensson) för tre veckor sedan. Då kom vi överens om att höras av, men jag har inte hört ett ljud sedan dess och det tycker jag är för dåligt, konstaterar Rasmus, och fortsätter:

Annons

– Jag förstår att de vill ha så bra lag som möjligt inför återkomsten till allsvenskan, men det borde väl inte vara så svårt att lyfta luren och tala om ifall jag ingår i deras planer till kommande säsong. Jag tycker det är upp till dem att höra av sig.

Har du kontakt med andra klubbar, för det ryktas att du kan vara på väg hem till Nybro?

– De har väl varit på mig ända sedan jag lämnade dem för sex år sedan. Men nu är de mer ivriga än tidigare.

Varför är det viktigt att få ett besked från Troja?

– Om det blir ett nej från deras sida är jag ledig på marknaden. Som läget är nu är det låst eftersom jag inte vet var jag ska ta vägen.

Kan det bli så att du stannar kvar i Troja om de vill ha dig kvar?

– Absolut. Jag stänger absolut inga dörrar. Men det vore trevligt att få ett besked i någon riktning, slutar Rasmus Johansson.

Under sina två säsonger i Troja har Rasmus Johansson spelat 101 matcher och svarat för 42 poäng efter elva mål och 31 assister. I plus/minusstatistiken kom han upp i +42.

Vill avvakta

När det gäller framtiden är den högst oviss för Rasmus.

– Så fungerar det i den här branschen och vi vill avvakta lite och se vad som händer i övriga trupper och vilka spelare som ”blir över”.

Hur är det med William Wennström och Tobias Törnkvist som också ingick i truppen som ordnade återtåget?

– Vi för en dialog med dem.

När kommer du att prata med Rasmus nästa gång?

– Ingen aning, hälsar Pelle Svensson, som går in på sitt fjärde år som Trojas tränare.