1.) VM är över för svensk del, vad har du för kommentarer på Sveriges insats i turneringen?

2.) Vad tror du om semifinalerna, Frankrike-Belgien och Kroatien-England?

3.) Det var mycket snack om att just Ryssland skulle arrangera VM inför turneringen. Nu i efterhand, hur tycker du värdlandet hanterat evenemanget?

Emma Nilsson
Foto: Elias Ekstrand

Emma Nilsson, eldsjäl Agunnaryds IF

1.) - Sveriges insats har varit fantastisk. Det är fantastiskt att vi överhuvudtaget tog oss till VM och ännu mer att vi gick så långt som till kvartsfinal. Jag är extra imponerad över kapten Granqvist och målvakten Robin Olsson som gjort en mycket stabil insats.

2.) - Jag tror och hoppas på Frankrike mot Belgien, då jag tippade Frankrike-Tyskland i final inför VM. Det känns som det blir mer öppet mellan Kroatien och England med den heta kampen mellan Modric och Kane, men jag tror Kroatien vinner och ställs mot Frankrike i finalen.

3.) - Tycker det varit ett fantastiskt VM. Jag var lite skeptisk inför med tanke på Ryssland som land och allt det där, men tycker det varit väldigt lugnt och inga supporterbråk som man hört om. Förhoppningsvis kan VM öppna upp Ryssland lite mer mot omvärlden i fortsättningen.

Erik Nilsson
Foto: Privat

Erik Nilsson, ordförande Agunnaryds IF

1.) - Jag är jättenöjd med Sveriges insats. Det kanske inte varit den vackraste fotbollen i VM, men man får spela efter sina resurser och det har Sverige gjort kanonbra. Att gå till kvartsfinal är väldigt starkt även om de kanske hade lite flyt i att få möta Schweiz i åttondelsfinalen.

Annons

2.) - Jag har faktiskt tippat på de matcherna redan, jag kan inte riktigt säga varför men jag tror att Belgien slår ut Frankrike efter straffar. Kanske att Belgien har en bättre målvakt i Thibaut Courtois blir avgörande. Sen tycker jag inte Kroatien är riktigt lika bra nu som de var i början av turneringen medans England var väldigt bra mot Sverige. England har en ganska bred trupp och vinner tack vare den.

3.) - Tycker VM har varit jättebra. Det har ju inte hänt någonting alls, men visst det är kanske ingen som vågar bråka med den ryske polisen. Det känns positivt, särskilt eftersom Ryssland är ett land man kan ha en del fördomar om.