Efter månader av försäsongsträning är det äntligen dags för Troja att dra igång säsongen på riktigt. I kväll är det seriepremiär i hockeyettan mot Halmstad i Ljungby Arena.

– Det känns bra. De flesta är tillbaka nu och vi blir homogenare på träningarna. Jag tycker att det var bra fokus och bra fart på dagens träning, säger Trojas tränare Roger Forsberg.

Efter sjukdomar och skador under försäsongen är de flesta tillbaka i träning. Anton Olsson missar matchen och det är frågetecken kring Carl-Johan Sjögren, som klev av i tisdagens match efter en smäll mot huvudet, och Jonatan Nielsen som är sjuk.

– Det syns på träningarna att vi har hyfsat full trupp och vi får ett bättre grepp, förklarar Forsberg.

På försäsongen mötte Troja just Halmstad, men då blev det förlust med 2-1. Då var laget överlägsna skottmässigt, men tålamodet saknades. Nu tar Troja lärdom av det för att det inte ska upprepas igen.

– Det var ett samlat Halmstad som tätade till i mittzon och var väldigt disciplinerade i försvarsspelet. Då är det viktigt att vi har tålamod och att vi inte går ifrån det vi vill se i anfallsspelet, säger Forsberg och fortsätter:

– Några nycklar är ett grymt puckansvar och tålamod, det blir ledorden. Vi får inte heller gå ifrån vår gameplan om vi blir stressade utan vi måste jobba och nöta hela tiden.

Laget har två målvakter som slåss om att få vakta buren. Wictor Ragnewall stod mot Tranås senast, men mot Halmstad föll valet på Anton Svensson.

Annons

– Vårt målvaktsspel blir oerhört viktigt och vi har två bra målvakter. Det är vi jättenöjda med.

Troja-Ljungbys tränare Roger Forsberg ser fram emot seriepremiären mot Halmstad.
Foto: Bright Photo

Är det viktigt att vinna den första matchen?

– Ja, det är det absolut. Det är viktigt att vinna men det kan gå på tok på något sätt, men visst är det viktigt. Om vi inte skulle vinna så avgör det inte hela serien det är 21 matcher kvar, men det är viktigt att sätta en stämpel att vi vill vara med och kriga.

Är ni redo?

– Vi är inte där vi vill vara spelmässigt än, men utifrån de förutsättningar vi har ställts inför och har haft så är vi redo.

Vi livechattar från matchen med start 18:45 på smalanningen.se

Relaterat: Berling möter sina gamla lagkompisar
Relaterat: De ska bomma igen bakåt – här är säsongens målvakter i Troja