I fredags livesände Smålänningen en duell mellan Ljungbys politiker Magnus Gunnarsson (M) och Anne Karlsson (S).

I slutet av duellen ställdes togs frågan om samarbete med Sverigedemokraterna upp.

Anne Karlsson sa att Socialdemokraterna absolut inte kan tänka sig att förhandla eller på något samarbeta med Sverigedemokraterna, utan menade på att man borde hitta en lösning över blockgränserna så att Sverigedemokraterna inte får vågmästarroll, som det är i dag.

– Vi måste arbeta över gränserna, för vad kommuninvånarna vill ha det är en majoritet och att man kan komma till beslut. Det har varit svajigt i omgångar under denna mandatperioden, sa Anne Karlsson (S).

Inte tackat nej

Magnus Gunnarsson (M) valde först att kontra.

– När det gäller omröstningar både i kommunstyrelsen och i fullmäktige så har SD ibland röstat med S förslag och det är inte så att Anne har ställt sig upp och tackat nej till de rösterna.

Han sa vidare att Moderaterna driver allianspolitik och att det är något de tänker fortsätta med. Tycker fler det är bra, har han inga problem med det.

– Det innebär däremot inte att jag förhandlar med Sverigedemokraterna. Förhandlar och utvecklar politik och driver kommunen framåt, det gör vi inom alliansen.

Ställde motfråga

Magnus Gunnarsson (M) ställde också en motfråga till Anne Karlsson (S).

Annons

– Det jag skulle vilja veta av Anne är om ni vill ha med Vänsterpartiet, som också är ett extremt ytterparti, i en regeringsbildning? Det tror jag att väljarna och framförallt de andra partierna vill veta.

Joakim Pohlman (S) och Bengt Germundsson (KD) i Markaryds kommun var först ut av de lokala topp-politikerna att mötas i Duellen. De följdes av Älmhultspolitikerna Elizabeth Peltola (C) och Eva Ballovarre (S).

Relaterat: Se reprisen: Gunnarsson mot Karlsson i Duellen
Relaterat: Se reprisen: Peltola (C) och Ballovarre (S) i Duellen
Relaterat: Se reprisen: Germundsson (KD) och Pohlman (S) i Duellen