1.) Vilken match kommer du komma ihåg mest ifrån VM 2018?

2.) VM:s bästa spelare på varje position?

3.) VAR (videobedömning) har fått tillämpas för första gången under VM, vad har du tyckt om det inslaget i fotbollen?

Simon Sjöfors
Foto: Sara Fridholm

Simon Sjöfors, tränare Älmhults IF

1.) - Sverige-Mexiko var en speciell match, men det var dels för den otroliga glädjen man kände för Sveriges del och dels för den skadeglädje man kände över att Tyskland förlorade mot Sydkorea. Det var en galen kväll som man minns tillbaka på nu efter VM.

2.) - Målvakt: Kasper Schmeichel, Danmark. Back: Andreas Granqvist, Sverige. Han var riktigt viktig för Sveriges del. Mittfältare: Jordan Henderson, England. Han gör det tysta defensiva jobbet i skymundan. Anfallare: Edinson Canvani, Uruguay. Det har varit många som varit giftiga i anfallet men om Canvani hade spelat i kvartsfinalen så tror jag inte Uruguay åkt ur.

3.) - Jag tycker det fungerat mycket bra. Jag tycker det är positivt att man kan granska tveksamheter och det har inte stört mig att det blivit ett litet spelaravbrott som följd. Sen förstår jag att det kan bli lite frustrerat när man inte granskar i alla lägen, som exempelvis hade Sverige en sådan situation mot Tyskland som inte videogranskades.

Annons

Alma Kilpeläinen
Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Alma Kilpeläinen, Ljungby iK/Ljungby FIK

1.) - Den mest minnesvärda matchen var nog Sveriges 3-0 seger mot Mexiko. Det var en match som gällde väldigt mycket och som var riktigt spännande. Sen är det förstås alltid kul när Sverige vinner!

2.) - Jag kan mest bara de svenska och de kändaste spelarna. Jag har inte så bra koll på alla namn i VM, så jag passar nog på denna frågan.

3.) - I längden tror jag det kan bli riktigt bra och vara positivt för fotbollen. Det känns som det kanske kan få bort en del av filmningarna, för jag tror nästan att det blir lite pinsamt för spelarna att filma när VAR bedömer.