Mannen förnekade då brottet som han misstänktes för.

Pojken som ofredades har berättat i ett förhör att de hade haft ett kalas på badhuset. Han och några kompisar skulle duscha och basta efteråt. Pojkarna hade inte haft några badbyxor på sig eller någon handduk med sig.

När de satt i bastun hade två killar kommit dit och efter någon minut lade sig en av killarna ner. Samma kille hade börjat trumma med tårna på pojkens lår och pojken har beskrivit det som om genom att flytta foten ville komma åt honom mellan benen.

Pojken flyttade sig bort men foten sträckte sig och fortsatte. Foten ska ej ha nuddat pojkens snopp men var väldigt nära den. Killen hade samtidigt klämt på sig själv med handen ovanpå sina badbyxor.

Kändes obehagligt och konstigt

Pojken tyckte att det kändes mest obehagligt och konstigt. Han funderade på vad killen gjorde och förstod det inte riktigt. Efter det hade en av hans kompisar pekat på att de skulle gå ut, de gick ut och de två killarna följde efter.

Pojkarna klädde på sig och berättade för sina pappor att någon hade gjort någonting emot dem.

De väntade på personalen och under tiden kom killarna ut och satte sig på en soffa. De pekade ut den kille som ofredat pojken och en polisanmälan gjordes.

Enligt mannens egen berättelse så minns han inte om han var i bastun den dagen och känner inte igen händelsen.

Annons

Han brukar bada bastu med kompisarna och har röda badshorts. Ibland när han bastar sträcker han ut sig men han känner inte pojken och har inte rört honom. Men han säger då också att det kan ha varit så att han råkat röra honom, men minns inte det och om han råkat så har det inte varit sexuellt.

Mannen har också uppgett att han kan ha rört vid sig själv men inte sexuellt utan för att rätta till badbyxorna. Han har uppgett att pojkar inte är någonting som intresserar honom sexuellt, han är heterosexuell. Efter anmälan så har han inte badat bastu.

Den andra pojken som var med har i polisförhör berättat samma sak som den antastade pojken.

Växjö tingsrätt uppger i sin bedömning att båda pojkarna har berättat så pass detaljerat att det inte finns anledning att ifrågasätta deras trovärdighet.

Mannen har också identifierats av personal samt inte ifrågasatt att han var en av männen som var i bastun.

Mannen har nu därför dömts för sexuellt ofredande med påföljden villkorlig dom samt att betala ett skadestånd till pojken på 5 600 kronor.