Efter att ha druckit alkohol ville en man i 20-års åldern åka och bada med sin kompis. Men på vägen tillbaka från badstranden körde han in i en husbil, och när polisen kom till olycksplatsen visade det sig att mannen hade en alkoholkoncentration i utandningsluften som var långt över den tillåtna gränsen. Olyckan skedde vid Bolmaryd, Hamneda i Ljungby kommun.

Mannen som är från Litauen och som arbetar i Sverige sedan fler år berättade under rättegången att han hade druckit både öl och champagne det aktuella dagen. En halvtimme innan han satte sig i bilen drack mannen två liter 6-procentig öl, och en liter 7,2-procentig öl.

Mannen berättade för Växjö tingsrätt att han bara kände sig lite berusad” när han körde. 20-åringens alkoholkoncentration uppgick när polisen kom till olycksplatsen till 0,81 milligram per liter. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 milligram per liter.

Mannen hade dessutom inget körkort.

Och trots att mannen sedan tidigare är ostraffad, så dömer tingsrätten honom till en månads fängelse. Detta på grund av den höga alkoholkoncentrationen och på grund av att han var inblandad i en trafikolycka i samband med färden.

Mannen satt innan rättegången häktad och ska förbli i häktet tills dess att domen vunnit laga kraft.