– Det var obehagligt, min kollega var tvungen att flytta på sig för att inte bli påkörd av bilen, berättar Ossian Sandberg, som jobbar på Intersport.

Intersport vid Ljungbystopp har varit hårt drabbat av stölder och snatterier. I lördags strax före klockan 12.30 var det dags igen.

Pep i larmbågen

En man var inne i butiken och provade en Peak Performance jacka för 3 000 kronor.

Men han tog inte av sig den, utan gick raka vägen ut genom kassan med jackan på sig utan att betala för den.

– Det började pipa i larmbågen och jag såg en man sticka iväg. Så jag sprang ut efter honom. Han hoppade in i en bil som stod parkerad vid Sibylla, och började köra, säger Ossian Sandberg.

– Jag ställde mig bakom bilen för att ta registreringsnumret och min kollega ställde sig framför bilen för att stoppa den. Men han stannade ju inte och min kollega fick hoppa undan.

Sedan försvann bilen snabbt från platsen. Men Ossian Sandberg hann skriva upp registreringsnumret och polisen kunde gå ut med en efterlysning.

Framåt kvällen stoppade polisen bilen i höjd med Värnamo på E4. Mannen greps med den dyra jackan på sig.

Dessutom visade det sig att mannen var påverkad av knark och att han saknade körkort.

Var drogpåverkad

Han greps av Värnamopolisen misstänkt för stöld, drograttfylleri, olovlig körning och försök till misshandel, eftersom han försökt köra på en i personalen.

Sedan fördes han till Växjö där åklagare anhöll mannen misstänkt för stöld i butik.

– Mannen erkände brott och i söndags eftermiddag frigavs han. Men vi kommer att kalla honom till Ljungby för slutunderrättelse om ett par veckor, där han får reda på vad blodanalyserna och utredningen visar, förklarar Peter Tagesson, förundersökningsledare vid polisen.

Mannen som är misstänkt för brotten är 34 år och han saknar fast bostad, enligt Peter Tagesson.

– Han är en typisk livsstilskriminell, han flackar omkring lite överallt och begår brott, och är känd hos polisen i hela södra Sverige för alla möjliga typer av brott, berättar Peter Tagesson.