Nytt för i år var att man också kunde bilda lag på två spelare, alltså man spelade varsin runda och kunde då ta det bästa av bådas resultat. Och det var en del som hade tagit den möjligheten.

Totalt var det 38 anmälda singel/lag. Helen Elfving valde att spela singeltävlingen. Hon tycker det är en kul tävlingsform där man utmanar sig själv och har möjlighet att förbättra resultatet på andra rundan. Den går också snabbare eftersom man plockar upp bollen om man inte kan göra ett bättre resultat. Och extra kul att spela när banan är i kanonskick med fantastiska greener. Helen rekommenderar fler att spela tävlingen oavsett om man spelar singel eller i lag.

För att genomföra en så intensiv vecka med tävlingar varje dag ställs det höga krav på banpersonalen. Heedgreenkeeper Jonny Karlsson med sin personal är de som gör ett suveränt bra jobb. Det är sena kvällar och tidiga mornar för att få banan i skick till nästa tävling. Totalt är det åtta personer som jobbar med banan. Jonny säger att de får mycket positiva omdömen.

Resultat extratävlingar: Närmast hål (14), Johan Wallin. Närmast hål (17), Ewa Kjellsson. Närmast linjen, Anders Runesson.

Huvudtävling, 36 hål singel 1) Arvid Ränkeskog 2) Hans Strandquist, 3) Andreas Husberg, 4) Caroline Olsson, 5) Adam Ekenberg/Toft, 6) Pierre Theander, 7) Helen Elfving.

Huvudtävling, 36 hål lag 1) Nicolaj Toft/Lovisa Solman, 2) Ann-Katrin Jakobsson/Peter Ekenberg, 3) Ewa Kjellsson/Göran Björnqvist.

Annons

Relaterat: Stort startfält i golfveckans tisdagstävling
Relaterat: Hyfsat stort startfält när Lagans golfvecka drog igång