Troja-Ljungby tog på onsdagen en övertygande seger mot tabelljumbon Helsingborg med 8–0.

– Det är mycket som vi kan plocka med oss från den matchen. Vi höll fokus i tre perioder, var spetsiga i anfallsspelet och sköt 58 skott på mål. Det gör man inte om man spelar nere i hörnorna, säger Forsberg, som också såg vissa saker som behöver förbättras.

– När vi hamnade i egen zon blev vi lite runda, lite för bekväma och det kommer inte hålla mot Kristianstad.

Serieledaren har ett ruskigt bra facit hittills under serien. Laget har vunnit samtliga sina sju matcher den här säsongen, varav en efter straffläggning.

Vad blir viktigt mot Kristianstad?

– Små detaljer, vi möter seriens bästa lag på bortaplan. Vi måste tävla fullt ut, vinna våra dueller och tekningar. Att man värderar rätt och inte blir omständliga och spelar enkelt i egen zon blir viktigt.

Efter fyra raka segrar ligger Troja fyra i tabellen på 14 poäng. Detta får ses som en klart godkänd inledning för ett lag som hade jätteproblem på försäsongen.

– Det var uppemot tolv man borta under nästan tre veckors tid. Det straffade oss hårt. Vi har känt att vi varit lite i försäsong fortfarande, eller vi känner så fortfarande, och att vi är på väg ur den nu.

Annons

– Vi försöker bli bättre hela tiden och nu ställs det på sin spets när vi möter serieledaren på bortaplan, säger Roger Forsberg, som varnar för motståndarnas forwardsuppsättning.

– De är ganska tunga på hemmaplan med bra fart och bra självförtroende. De har en del vassa forwards som spelat på högre nivå och som varit med att ta upp lag i allsvenskan. Det blir en tuff uppgift.

Wictor Ragnewall höll nollan mot Helsingborg men kommer inte att stå mot Kristianstad. Istället väljer Roger Forsberg att ställa Anton Svensson i målet.

Anton Olsson, som saknats på grund av sjukdom i en vecka, är tillbaka i träning men kommer inte att spela på fredagskvällen. Simon Morberg väntas vara borta med sin axelskada i ytterligare ett par veckor.

Formkurvan

Trojas fem senaste matcher: Helsingborg 8–0 (h), Hanhals 7–2 (b), Tyringe 7–3 (h), Mörr..

Formkurvan

Trojas fem senaste matcher: Helsingborg 8–0 (h), Hanhals 7–2 (b), Tyringe 7–3 (h), Mörrum 2–1 (b) efter förlängning, Kalmar 1–3 (h).

Poängligan: 1) Alfred Andersson, 11 poäng (4 mål+7 assist), 2) Mattias Åkesson, 11 (2+9), 3) Gustaf Berling, 9 (2+7).

Power play: 6) 26.32.

Box play: 2) 94.44.

Lagets buse: Daniel Karlsson, 10 min.

Tabellplacering: 4) 14 poäng, +19.

Kristianstads fem senaste matcher: Vimmerby 2–1 (b), Nybro 3–0 (h), Kallinge-Ronneby 3–1 (b), Halmstad 3–2 (b), Helsingborg 6–1 (h).

Poängligan: 1) Victor Löfstedt, 9 poäng (4 mål+5 assist), 2) Fredrik Hansson, 8 (3+5), 3) Mikael Johansson, 7 (4+3).

Power play: 8) 14.29.

Box play: 4) 83.33.

Lagets buse: Fredrik Lindblom, 29 min.

Tabellplacering: 1) 20 poäng, +19.

Relaterat: Troja körde över jumbon Helsingborg
Relaterat: Berling spräckte målnollan – stod för fyra poäng
Relaterat: Bildspel från Troja-Helsingborg