Smålänningen

Annons

Elin blev Årets Kronobergare

Elin blev Årets Kronobergare

– Min högsta önskan skulle vara att jag kunde säga: jag har haft diabetes typ 1, men nu är jag frisk. Orden kommer från Elin Cederbrandt, 18 år, Växjö. På onsdagen tog hon emot utmärkelsen Årets Kronobergare 2017 på landshövdingens residens i Växjö.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

"LPo är varken höger eller vänster - det är sakfrågorna som avgör"

För bara några år sedan var han helt ointresserad av politik.
Nu har han gjort en kovändning i sin relation till politiken och toppar en valsedel inför det stundande valet.
Johan Barzel kandiderar till kommunfullmäktige för Landsbygdspartiet oberoende (LPo), som för första gången ställer upp i kommunvalet i Markaryd.

Veckans sommarbilder från läsarna

Sol, bad, glass och ljumma kvällar. Nu är sommaren här, med allt vad det innebär.
Har du tagit någon eller några sommarbilder med din kamera eller mobil? Skicka gärna in dem till redax@smalanningen.se och märk mejlet med ”Sommarbilden”. Glöm inte att berätta vem du är! Berätta också gärna kort om dina foton, och är det personer med på bilderna så vill vi ha för- och efternamn.

Appen kan ge svar om cancer

En app som ger dig möjlighet att jämföra misstänkta hudförändringar över tid? Jo, den finns. Upphovsmannen är Värnamobördige läkaren Jan-Olof Svärd.

Skolan ska få hjälp lyfta

Liksom på andra platser i landet brottas grundskolan med problem med fallande resultat och otrygghet. Älmhult tar nu hjälp av Skolverket för att finna lösningar.

Vrå fylldes när det bjöds in till marknad

Ett hundratal besökare kom under lördagen till samhället Vrå för att gå på den traditionsenliga marknaden. Där fanns det på allt från hoppborg och marknadsgodis till fiskeredskap och häståkning.
– Det är lite som en hemvändardag, säger Gunvor Svensson som besökte marknaden under lördagen.

70-tal polska brandmän tog rast i Värnamo

En märklig syn mötte dem som besökte Bredasten utanför Värnamo under lördagskvällen. Inte mindre än 22 brandfordon stannade för att fylla på sina tankar och över 70 brandmän tog sig en kopp kaffe.

Museet som ständigt utvecklas

Roy Andersson och hans vänner startade redan 1986 en herrklubb. Tanken var att träffas en gång i veckan och umgås. Att herrklubben så småningom utvecklades till ett museum för maskin och fordonsteknik med tusentals besökare, var det nog ingen som hade räknat med.

Ekstrand: Troja har byggt för framtiden

Artikel 2 av 9
"LPo är varken höger eller vänster - det är sakfrågorna som avgör"
Tillbaka till startsidan