Smålänningen

Annons

Ellen tvåa i sagotävlingen

Ellen tvåa i sagotävlingen

Ellen Hjert från Astradskolan i Ljungby fick andra pris i 2019 års sagotävling, som anordnades av Sagomuseet och Ljungby kommun för kommunens femteklassare.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Sagobygdens egen musikfestival

Berättande i form av sång och musik är ett viktigt inslag i dubbelfestivalerna i Ljungby; Berättarfestivalen och Musik i Sagobygd. Det blir världsmusik av olika slag, men också kända svenska sångare som Sofia Karlsson och Evert Ljusberg.

Vem får Mickelpriset i år?

Precis lika gammal som Berättarfestivalen är Mickelpriset. I år delas det ut under invigningskvällen.

Här är alla berättarna i festivalen

Den 13-16 juni avgörs den 30:e Berättarfestivalen i Ljungby. Här presenteras alla medverkande.

Jubilaren tittar mot skyn

Den 30:e Berättarfestivalen står för dörren. 13-16 juni kommer berättare från hela världen till Ljungby - och det blir också avstickare till Värnamo. Tillsammans med parallellfestivalen Musik i Sagobygd dras intresset mot Ljungby.

Leticia vann sagotävlingen

Leticia Boboc från årskurs 5 på Kungshögsskolan i Ljungby vann årets sagotävling, som anordnades av Sagomuseet och Ljungby kommun för kommunens femteklassare.
Den här berättelsen utspelar sig år 1942. Det andra världskriget hade börjat och England var attackerat.

Colin trea i sagotävlingen

Colin Johansson från Lidhultsskolan fick tredje pris i 2019 års sagotävling, som anordnades av Sagomuseet och Ljungby kommun för kommunens femteklassare.

Festivalen börjar ta form

I mitten av juni hålls årets Berättarfestival med Musik i sagobygd i Ljungby. Innehåll och teman börjar redan klarna och vissa artister har redan presenterats.

Det muntliga berättandet prioriteras

I fullständig enighet antogs den nya kulturplanen för Kronobergsregionen vid Regionfullmäktiges senaste sammanträde. Att länet skall vara en internationell arena för muntligt berättigande är en av de fem prioriterade utvecklingsområdena som finns i planen. Sagobygden med Sagomuseet och Berättarfestivalen i Ljungby är en betydande del av berättartraditionen.

Succé för Berättarfestivalen

Flera föreställningar av årets Berättarfestival blev en succé och många var helt slutsålda. Fler än 4000 biljetter såldes.

Starkt om att ha en bror med Downs syndrom

Anton Lind var sex år när han blev storebror till Love, en liten kille som visade sig ha Downs syndrom. På Berättarfestivalen delade han med sig av den berg- och dalbana som de båda gått igenom, inför en märkbart taget publik.

Veg Tech överklagar föreläggande

Företaget Veg Tech fick i slutet av juni ett föreläggande från miljö- och byggnämnden i Ljungby.
Nämnden krävde att företaget i fem avseende skulle vidta en rad försiktighetsåtgärder i verksamheten efter protester från närboende.
Nu överklagar företaget beslutet i fyra av fem punkter.

Elitloppstvåan död på träning: "Förkrossade"

De franska travhästarna Aubrion du Gers och Cyrano du Pont har dött efter en olycka på träning i Solesmes i norra Frankrike, enligt Paris-Turf.

Telia sätter stopp för bluffsamtal

Bluffsamtal där människor luras att ringa upp utländska nummer är ett stort internationellt problem. Som en av de första operatörerna i världen har Telia börjat blockera bluffmakare från att nå företagets kunder.

Problem med telefonin på Hall Media

Under tisdagen har det varit tekniskt strul med telefonin på hela Hall Media. Det har inte bara inneburit att medarbetare haft problem med att ringa ut, det har också inneburit att läsare och kunder inte har kunnat nå oss. Felet ligger hos Tele2 som jobbar med att försöka fixa det så snart som möjligt men i nuläget finns ingen prognos på när det kan fungera igen.

Åttonde butiken att lämna handelsområdet

Nu lämnar ytterligare en butik handelsområdet i Älmhult.
Den här gången gäller det XLSV.
– Jag vet för lite om det för att kunna kommentera det, säger centrumledare Per Faeltenborg.

Klotter på skola


Metartävling i Tannsjö för 29:e gången

Tannsjö-Hultasjöns fiskevårdsområde har haft sin årliga fisketävling.

ÄIF Akademin inledde med seger

Världens största ungdomsturnering Gothia Cup inleddes under måndagen och på kvällen var det invigning. Under tisdagen rullade matcherna vidare. Vi rapporterar med text och bilder så fort som vi fått tag på de inblandade lagen.
Artikel 2 av 19
Sagobygdens egen musikfestival
Tillbaka till startsidan