Via 1-0-seger i Stockholm i fredags och 0-0 i Milano i måndags kunde Sverige sensationellt slå ut Italien och kvalificera sig för fotbolls-VM i Ryssland i sommar.

Efter att de svenska landslagsspelarna nu har firat färdigt har de nu återvänt till sina proffsklubbar. För Emil Krafth blev det en kort resa "hem" till Bologna, bara cirka 20 mil från Milano.

Annons

När det var dags för träning passade Emil Krafth på att påminna de italienska lagkamraterna om att det inte var någon vanlig dag på jobbet.

— Jag har skojat lite med dem. Tagit på mig landslagströjan innan jag skulle gå hem i går bara för att psyka dem lite. Men de tyckte bara att det var roligt, tror jag, säger Emil Krafth till SR P4 Kronoberg.

Att Italien, historiskt sett en av världens främsta fotbollsnationer som har vunnit fyra VM-guld, nu inte kommer att vara med i fotbolls-VM i Ryssland har beskrivits som en "apokalyps" av italienska medier. Det är första gången på 60 år som Italien inte har kvalificerat sig till VM.

Emil Krafth satt på bänken i måndagsmatchen i Milano, men spelade från start i vinstmatchen på Friends Arena i fredags och gjorde en bra insats. Han har tagits ut i truppen genom hela Sveriges VM-kval och ser ut att ha en god chans att få åka till Ryssland i sommar. Själv tar han inget för givet eftersom förutsättningarna snabbt kan ändras.

— Jag tror att det är viktigt att hålla sig skadefri. Om jag gör det så hoppas och tror jag att jag är med till Ryssland, säger Emil Krafth.