Till festlighetener kom ett 60-tal personer, som minglade i butiken, bjöds på läckerheter och visades runt i lokalerna. Man fick också vara med när det trycktes på t-tröjor och broderades.

Johan Råsbrant i Ljungby var 17 år när han startade en firma för textiltryck i Ljungby. Det var 1985 och sedan dess har företaget utvecklats i olika steg. När broderier på kläder efterfrågades startade man en sådan avdelning och numera har man också en butik för framför allt olika typer av arbets- och sportkläder.

Åtta personer

Sammanlagt jobbar nu åtta personer i företaget, och utöver grundaren Johan Råsbrant är även Torbjörn Persson och Tomas Svensson delägare.

Den nya butiken omfattar 230 kvadratmeter, och hela företaget 1 000.

– Vi har tre olika huvuddelar i verksamheten, berättar Johan Råsbrant. Det är yrke, profil och klubbar.

Annons

Avdelningen för yrkeskläder är stor och man har många av Ljungbyföretagen bland sina kunder.

– Vi har också börjat i liten skala med tvätteri för företagens kläder. Företagen köper kläder av oss och sedan kan vi även ta hand om tvättningen.

Från början jobbade företaget mest med tryck på t-shirt, och den verksamheten finns fortfarande kvar. Service till idrottsklubbar är också en stor del.

Kläder och skor

– Vi tillhör Sportringen Klubb Företag, och därför kan vi få tillgång till många av de kända klädmärkena som vi kan trycka på som en service för olika klubbar, säger Johan.

Och nu har företaget också butiken, som fått plats i ombyggda lokaler, och där bland annat sportkläder och skor säljs även till privatpersoner.

Träffar du en Harley Davidson-fantast kan du nog se kläder och utrustning som kommer från Ljungby Textiltryck & Broderi. Harley Davidson Club Sweden, med flera tusen medlemmar, är nämligen en stor kund hos Ljungbyföretaget.