Ljungby TK:s lag F12 med Linnea Thörn och Tilda Lindström svarade för en riktig kämpainsats borta mot obesegrade serieledaren Gislaved TK.

Linnea mötte mycket duktiga och obesegrade Alice Voong. Linnea stretade emot bra men förlorade till slut med 2-6, 0-8. Matchen var dock jämnare än vad siffrorna visar.

Tilda ställdes mot Stina Bolin och vann första set relativt komfortabelt med 6-2. I andra set spelade Stina upp sig betydligt och när tiden var ute stod det 4-4. Tilda höll dock nerverna i styr och vann det avgörande skiljegamet till 5-4.

Därmed var det oavgjort i matchen inför dubbelmatchen. LTK-tjejerna började dubbeln lite svagt och ofokuserat och hamnade snabbt i underläge med 1-4. När tiden var ute hade dock tjejerna kämpat sig ikapp till 5-5. Det blev därmed ännu ett avgörande skiljegame och återigen var LTK starkast och vände till vinst med 6-5 efter riktigt bra volleyspel.

I andra set hamnade man återigen i underläge men var nära att komma ikapp igen, tiden avgjorde dock till Gislaveds fördel och setet slutade 3-4.

Lagmatchen slutade därmed 3–3 och Ljungby TK ska vara stolta över den poängen.