Under september månad anordnas Walk of hope till förmån till Barncancerfonden på många platser runt om i Sverige. I Ljungby är det andra gången som Kevin Dieck är arrangör.

Fakta: Walk of hope

Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern ett till 14 år. Ungefär 300 barn ..

Fakta: Walk of hope

Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern ett till 14 år. Ungefär 300 barn insjuknar varje år, och i dag överlever cirka 80 procent av de barn som drabbas av cancer.

Walk of hope är ett årligt arrangemang som privatpersoner kan anordna till förmån till Barncancerfonden. Deltagarna betalar 50 kronor och går en promenad tillsammans.

2016 deltog 9 000 personer i Walk of hope och en miljon kronor samlades in. Walk of hope anordnas i Ljungby den 2 september.

– Min barndomskamrat är helt frisk i dag. Jag kände att jag vill göra något, och barnen är viktiga, berättar Kevin Dieck om varför han valde att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Många vill gärna ställa upp eftersom de flesta har haft någon nära som drabbats.

Bjuder på fika

Annons

Walk of hope i Ljungby utgår från Tomtebobron och deltagarna går en slinga på antingen fem kilometer eller en och en halv kilometer utmed Lagaån.

– På så sätt bidrar vi till något bra, samtidigt som det är en hälsosam aktivitet. Efter promenaden bjuder vi på hamburgare, kaffe och kaka, berättar Kevin.

Under förra årets Walk of hope samlades drygt 100 000 kronor in, och i år har Kevin fördubblat sin mål för insamlingen.

– Målet är högt i år, 200 000 kronor, och hittills har vi samlat in 10 700 kronor. Företagen var mycket givmilda förra året och jag hoppas att det är så även i år. Förra året hade vi god atmosfär och många leenden, och jag såg barn som själva drabbas av cancer som gick promenaden, det var speciellt.

Kevin hoppas nu att många anmäler sig till Walk of hope och att det ambitiösa målet uppnås.

– Jag tror på att Ljungby är en givmild stad, och pengarna går direkt till Barncancerfonden.