– Det här är årets elfte konstutställning i Ljungby som vi arrangerar, konstaterade Ljungby Konstförenings ordförande, Björn Gullander, när han på lördagen öppnade Christina Eriksdsotters utställning på Konstväggen i Ljungby Arena.

Den stora vernissagepubliken fick i trängseln också veta att konstföreningen arrangerat utställningar med etablerade konstnärer och debutanter sedan 1944 då källarmästaren Gösta Wästlund grundade föreningen som sedan dess också i princip varje år delat ut ett konstverk till alla sina medlemmar.

Annons

Christina Eriksdotter, som är född i Ljungby men numera är verksam i Göteborg, berättade om hur hon tar sin utgångspunkt i naturen för sitt måleri men sedan lägger till uttryck som handlar om mycket annat kring livets skiftningar.

Konstväggen i Ljungby Arena drivs av Ljungby Kommuns kultur- och fritidsförvaltning i samverkan med konstföreningen.

– Vi har ett mycket gott och inspirerande samarbete med kommunens kultursekreterare Emelie Olsson kring arbetet med konstutställningarna både i Ljungby Konsthall och här i Ljungby Arena, berättar Björn Gullander. Antalet konstutställningar har fördubblats det senaste året och nu har vi planer att i framtiden arrangera en jurybedömd utställning där alla regionens konstutövare inbjuds att delta.

Christina Eriksdotter, som redan under vernissageträngseln sålde flera oljemålningar, kommer med sitt färgstarka måleri att glädja restaurangbesökarna i Ljungby Arena fram till januari 2018.