Smålänningen

Annons

Ett gigantiskt bokprojekt

Ett gigantiskt bokprojekt

Ett gigantiskt verk i tre delar och på 2.000 sidor om folksagan i Sverige ligger nu färdigt. Per Gustavsson - grundare av bland annat Berättarfestivalen och Sagomuseet i Ljungby - har tillsammans med professor Ulf Palmenfelt i Visby i dagarna kommit ut med "Folksagan i Sverige" på Carlssons bokförlag.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

"LPo är varken höger eller vänster - det är sakfrågorna som avgör"

För bara några år sedan var han helt ointresserad av politik.
Nu har han gjort en kovändning i sin relation till politiken och toppar en valsedel inför det stundande valet.
Johan Barzel kandiderar till kommunfullmäktige för Landsbygdspartiet oberoende (LPo), som för första gången ställer upp i kommunvalet i Markaryd.

Vrå fylldes när det bjöds in till marknad

Ett hundratal besökare kom under lördagen till samhället Vrå för att gå på den traditionsenliga marknaden. Där fanns det på allt från hoppborg och marknadsgodis till fiskeredskap och häståkning.
– Det är lite som en hemvändardag, säger Gunvor Svensson som besökte marknaden under lördagen.

70-tal polska brandmän tog rast i Värnamo

En märklig syn mötte dem som besökte Bredasten utanför Värnamo under lördagskvällen. Inte mindre än 22 brandfordon stannade för att fylla på sina tankar och över 70 brandmän tog sig en kopp kaffe.

Museet som ständigt utvecklas

Roy Andersson och hans vänner startade redan 1986 en herrklubb. Tanken var att träffas en gång i veckan och umgås. Att herrklubben så småningom utvecklades till ett museum för maskin och fordonsteknik med tusentals besökare, var det nog ingen som hade räknat med.

Ekstrand: Troja har byggt för framtiden

Allt fler lockas av vegetariska alternativ

Kvinnor och yngre personer väljer oftare vegetariska måltider än andra grupper. Men generellt lockas allt fler av att välja vegetariska alternativ, meddelar Coop.

900 000 kronor till Markaryds elevhälsa

Markaryds kommun har fått 901 500 kronor av regeringens satsning på personalförstärkning inom elevhälsan för 2018.
– Statsbidraget ger hjälp i starten och som vi sedan kan arbeta vidare med mer långsiktigt, säger Maria Gustavsson, stöd och utvecklingschef i Markaryds kommun.

Bamse ska hjälpa till med sopsortering

I september kommer Hyresgästföreningens turnéhusbil till Ljungby. Tillsammans med flera parter kommer de lära barn hur man sopsorterar. Som belöning får barnen en Bamsetidning.
– Den största vinsten är samordningsvinsten. Det öppnar upp för kommunikation på fler sätt än innan med alla inblandade, säger Anita A-son Landegren, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.
Artikel 2 av 9
"LPo är varken höger eller vänster - det är sakfrågorna som avgör"
Tillbaka till startsidan