– Jag har varit i kontakt med Fanny och hon kommer hit en dag och hälsar på, säger Meja Stridsberg, som är en av ledarna i Ljungby FIK.

Vad betyder det att Fanny kommer hit och delar ut tips?

– Oerhört mycket. Hon tillhör ju en av världens bästa kulstöterskor och har skaffat sig mycket erfarenhet under sin väg mot toppen. Hon har mycket att berätta och lära ut till ungdomarna.

Två tillfällen

Landslagets friidrottsskola i Ljungby kommer att hållas vid två tillfällen, vecka 25 och vecka 33.

Och det handlar om barn mellan 6 till 10 år, där de som deltar får en vattenflaska och en t-shirt.

Som tränare kommer Meja Stridsberg, Lukas Jansson, Gabriella Jansson, Alva Sundström, Aléa Gunnarsson och Jacob Thelander se till att ungdomarna får bra hjälp på vägen.

– Vi kommer att träna runt tre timmar i tre dagar, men vi kommer även att ta pauser och få i oss lite mat för att få energi och orka med övningarna, upplyser Meja Stridsberg, som själv kommer ihåg när hon var med i friidrottsskolan när hon var mindre.

– Jag hade faktiskt Fanny som tränare och det var jättekul.

Vad håller du på med för idrott nu?

– Jag kastar slägga. Mitt rekord är på 42 meter.

Ryssbytjejen Fanny Roos kommer och hälsar på landslagets friidrottsskola i Ljungby under en dag, där hon kommer att dela ut värdefulla tips.
Foto: Maja Suslin/TT

Svagt intresse

LFIK har arrangerat friidrottsskolan sedan tio år tillbaka och klubben hoppas att Fanny ska fungera som ett dragplåster för att få upp intresse igen. Vid förra året kom endast sex barn och tränade.

Annons

– Det är vi förstås inte nöjda med. Men vi ska marknadsföra oss lite bättre än tidigare, bland annat på genom att dela ut lappar i samband med Kalvinknatet på torsdag och även sätta upp affischer på skolorna, berättar Meja.

De som kommer att vara med på landslagets friidrottsskola i sommar på Sunnerbovallen får testa på höjdhopp, längdhopp, kula, 60 meter, 400 meter samt kast med liten boll.

– Att hålla på med friidrott gör att man får en allsidig träning och jag hoppas många tar chansen och utnyttjar den här chansen, slutar Meja Stridsberg.

Speciellt som världsstjärnan Fanny Roos kommer och hälsar på.

Relaterat: Fanny Roos vann i Kalifornien
Relaterat: Idrottsstjärna till kommunen