Räddningstjänst och ambulans larmades till en adress i Ljungby klockan 18.30 på tisdagskvällen. Enligt uppgifter började en fåtölj börjat brinna i lägenheten, och en person fördes till sjukhus med ambulans.

Klockan 22.00 bekräftade polisen att personen avlidit till följd av sina skador. Enligt polisen var den avlidne inte identifierad när man gick ut med dödsbudet.

I samband med branden ska trapphuset ha blivit mycket rökfyllt. Boende i huset fick evakueras i samband med branden.

Annons

— De [räddningstjänsten] har varit inne i fastigheten med rökdykare för att söka efter andra eventuellt drabbade, sa Åsa Emanuelsson, pressinformatör hos polisen på tisdagskvällen.

Tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen under onsdagen, lägenheten är avspärrad tills dess. Polisen har inga teorier om vad som orsakade branden innan den tekniska undersökningen är genomförd.

— Personen är inte identifierad än, vilket gör det lite svårt än så länge. Men vi hoppas kunna få klarhet i det lite mer när vi haft tekniker på plats och då får information om vad som har orsakat branden, sa Åsa Emanuelsson på kvällen.

Kvinnan var ännu inte identifierad på onsdagens morgon.

— Vi har en trolig identitet men det är inget som är fastställt, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen.

Ingen annan ska dock ha skadats i samband med händelsen. Den drabbade lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

Polisen har inga uppgifter om att övriga boenden i huset ska ha behövt uppsöka tillfälliga boenden efter branden.