Berättarfestivalen med Musik i Sagobygd anordnas i år 14-17 juni.

Bland sägner och sånger i huv´et på folklivsforskaren Gunnar Olof Hyltén-Cavallius är ett tema i på åretsfestival. Gunnar Olof Hyltén-Cavllius räknas som den svenska folklorismens fader. Han föddes för i år exakt 200 år sedan i Hönetorp vid Vislanda.

Han kommer att uppmärksammas ordentligt i Sagobygden, där ju bland annat Alvesta kommun ingår, under våren och sommren. Även under festivalen blir det flera inslag om denne store och välkände insamlare av folksagor, folktro, visor och ballader.

Berättarfestivalen får ju varje år besök av berömda utländska berättare. Så blir naturligtvis fallet även i år. En av dessa är redan kontrakterad, nämligen Debs Newbold från Storbritannien. Hon är en stor Shakespeare-kännare och kommer att ge prov på hans dramer under festivalen. Hon blandar moderna teaterformer med den intimitet som det muntliga berättandet står för.

Framöver kommer många fler artister och berättare att presenteras. Som vanligt blir det en uppsjö av sång och musik, livsberättelser, vitsar, poesi och mycket annat.