Smålänningen

Annons

Firar med att öppna för kraft och livsgnista

Firar med att öppna för kraft och livsgnista

Det var en gemensam sorg som fick tvillingsystrarna Madeleine Svensson och Renée Karlsdotter att inse att kropp och själ hör ihop. Snart insåg de också att det blev vad de själva gjorde det till. Nu firar de 20-årsjubileum och bjuder in till öppet hus.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Personalbrist dubblar tiden för bygglov

Kommunen tappar tempo på byggsidan och går på knä på miljösidan. Den minsta förvaltningen, bygg- och miljö, har stora utmaningar på personalsidan. Fyra, snart fem, arbetsbord står tomma.

Morgondagens stjärnor tar plats

Troja har tappat många duktiga spelare ifrån förra säsongen, vilket lämnat över mycket ansvar till nästa grupp unga talanger. Ett ansvar 16-åriga Elin Svensson och 15-åriga Maria Lindberg är redo att axla.

Barnen sätts i centrum

Älmhults kommun ska vara med i ett länsövergripande projekt.
Detta ska leda till att skapa en trygg uppväxt för barnen.
– Det här är ett av de viktigaste besluten på fyra år, säger Michael Öberg (MP).

Preemus hittades i en hopknuten plastpåse

Katten lades i en plastpåse som knöts ihop och tejpades igen, för att sedan dumpas. Som tur var beslöt sig Sanne Larsson för att gå ut och ta lite luft under sin jobbrast, för vem vet hur det hade gått för lille Preemus annars…

IVO vill ge kommunen böter - efter att funktionshindrad inte fick bostad

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) vill straffa Ljungby kommun med 186 290 kronor i böter. Detta på grund av att det tog kommunen för lång tid att ordna en bostad åt en funktionshindrad person.

Skolan viktig för ungas tillit

Ungas tillit till vuxenvärlden sjunker. Det är ett faktum som fått Region Kronoberg att göra en fördjupad studie som nu är klar.
– Det som förvånade oss är att ungdomarna ger uttryck för en utbredd bristande tillit till okända människor, säger Linda Hiltunen, ansvarig för studien.

Lindbergs sätter punkt - efter 118 år

I 118 år har familjen Lindberg i fyra generationer sålt möbler i Bjärnum.
Men nu är det slut.
- Vi väljer att sätta punkt, när vi står på topp, säger Philip Lindberg, som tillsammans med systern Caroline Svensson driver rörelsen sedan 2010.
Det är alltså inte av ekonomiska skäl som Lindbergs Möbler nu går i graven.
- Nej, absolut inte, försäkrar Philip Lindberg.

Populär cup för unga spelare

Det blev fem matcher var för Trojas två lag i Svetruck cup. Medan det andra laget spelade stod lagkamraterna och hejade på.
Artikel 2 av 9
Personalbrist dubblar tiden för bygglov
Tillbaka till startsidan