Tidningen Veckans Affärer rankar tillsammans med Bisnode varje år Sveriges Superföretag, och när årets lista nu släppts finns två företag från Älmhult, ett från Agunnaryd och ett från Markaryd med.

Det är Ap-Dp Bygg och Forsells Oljetransport i Älmhult som i fyra år i rad klarat de högt ställda kraven om en viss tillväxt, lönsamhet och avkastning.

I Agunnaryd är det ATAB-trappan och i Markaryd NAP Produktions.

Från Osby kommun finns Osby Byggservice med på listan.

På listan finns i år 728 företag. För att komma med på listan måste företagen under fyra år både öka sin omsättning och vinst, samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet. Det är endast är en knapp promille av Sveriges företag som uppfyller kraven och kan titulera sig Superföretag 2018, enligt Bisnode.

De branscher som framför allt ökat på Superföretagslistan under det senaste året är företagstjänster, sällanköp och byggindustrin. Detta, menar Veckans Affärer, har att göra med den synnerligen starka inhemska konjunkturen.

“Företagstjänster har ju också de senaste åren gynnats av strukturella faktorer i ekonomin, som ökar efterfrågan på till exempel konsulter och bemanningstjänster”, kommenterar Per Weidenman i Veckans Affärer. Han är senioranalytiker på Bisnode.

Kronobergsföretag på Superföretagslistan

ATAB-trappan, Agunnaryd

Ap-Dp Bygg, Älmhult

Forsells Oljetransport, Älmhult

NAP ..

Kronobergsföretag på Superföretagslistan

ATAB-trappan, Agunnaryd

Ap-Dp Bygg, Älmhult

Forsells Oljetransport, Älmhult

NAP Produktions AB, Markaryd

Fortnox, Växjö

Växjö Bilförmedling, Växjö

Alvestaglass, Växjö

Bil och Marina i Växjö, Växjö

Linné Omsorg, Växjö

J Magnusson Fastighetsbyrå, Växjö

DT Betong och Byggentr, Växjö

Organox, Växjö

Micropower E.D. Marketing, Växjö

Annons