Det var i söndagens match i hockeyettan som forwarden tacklades blodig av Bodens Albin Eklund.

– Jag känner bara att det där inte hör hemma i svensk hockey. Vi har pratat om det. Efter 28 sekunder, liksom? Kom igen. Den är inte snygg. Det tycker ingen som ser bilderna. Jag tycker att det ska bort från svensk hockey, sa VIK-tränaren Thomas Paananen till NSD efter matchen.

Niclas Lehmann låg kvar blodig på isen och var orörlig i tio minuter innan han fick bäras ut på bår. 28-åringen, som spelade i Troja förra säsongen, befaras ha fått en hjärnskakning och en käkfraktur.

Annons

– När man åkte fram till honom var det jävligt mycket blod. Jag hoppas bara det går bra med honom nu, berättade Västerås-forwarden Fredrik Hetta för NSD.

Bodens Albin Eklund var så sent som för några dagar sedan inblandad i en annan uppmärksammad händelse när Piteås målvakt Joel Vännström under en periodpaus attackerades bakifrån och föll till isen. Han slog sig så illa att han ådrog sig en hjärnskakning och spydde på vägen av isen.

Med två liknande incidenter på kort tid har Boden beslutat sig för att stänga av forwarden Albin Eklund.

"Boden Hockey stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom. Tacklingar likt denna hör inte hemma på ishockeyplanen", skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Jag har ingenting att säga till någon reporter. Allt är redan så uppskrivet, redan efter Piteåmatchen och efter den här. 20 procent av allt som skrivs är verklighet. Jag har ingenting att kommentera, sa Bodens Albin Eklund till NSD och förklarade att han tyckte att det var en klockren tackling på Niclas Lehmann.