Det var i slutet av juli som det började brinna i en fritös i köket till den centrala thairestaurangen. Branden spred sig upp i fläktsystemet som ligger utanpå husfasaden på baksidan till fastigheten.

Frustrerande

Räddningstjänsten kunde släcka branden, men både köket och serveringsdelen i restaurangen blev rökskadade och hela ventilationsanläggningen behöver bytas ut.

Sedan dess har det inte hänt så mycket. Anledningen är att man fortfarande utreder om det är företagets försäkringsbolag eller fastighetsägarens försäkringsbolag ska stå för skadorna.

– Vi gör ingenting förrän vi vet vilket försäkringsbolag som ska stå för kostnaden och det verkar dra ut på tiden. Det är frustrerade, säger delägaren Jimmy Årebjer.

Men att thairestaurangen kommer att öppna igen kan han försäkra.

Annons

– Ja, det är helt säkert. Vi vill öppna så fort som möjligt, säger han.

Ny konkurrens

Suriyothai Restaurang i Ljungby ingår inte i någon kedja. Bolaget hade tidigare en restaurang i Helsingborg, men den såldes för något år sedan.

I somras blev det klart att restaurangkedjkan Rosegarden Neo Asian kommer till Ljungby. Den nya restaurangen, som ska hålla till i Axellhuset, beräknas öppna i november.

Men att det öppnar en ny restaurang med liknande utbud på mat är inget som oroar Jimmy Årebjer.

– Det är kul att det kommer en ny aktör till stan. Det ser jag inte som någon fara, säger han.

Planen är nu att så fort försäkringsfrågan är avgjord påbörja saneringen, för att sedan kunna öppna så fort som möjligt.

Men när det blir vågar inte Jimmy Årebjer spekulera i.