Massor av människor slutade tidigt på onsdagen och skulle bege sig iväg på helgresa. Många av dem som skulle ta tåget mötte dock av förseningar eller i värsta fall inställda tåg. Snabbtågen leddes om via Hallsberg och Mjölby.

– Man får räkna med längre restid, sa SJ:s presskommunikatör Annie Edwards till TT på onsdagen.

Anledningen var att en kontaktledning rivits ner och orsakade stopp i Norrköping. Trafikverket arbetade med felet ända sedan 09.30 på onsdagens förmiddag och på eftermiddagen meddelade man i ett pressmeddelande att felet inte skulle vara lagat till midnatt. Men denna prognos flyttades sedan fram ytterligare under natten.

Först klockan 04.30 kunde spåren öppnas igen, uppger TT. SJ räknar inte med att det skulle bli några följdförseningar under torsdagen.

– Det är inte en lika stor resdag i dag, och i och med att vi öppnade trafiken så tidigt som 04.30 så räknar vi inte med några följdförseningar. Trafiken går enligt tidtabell, säger Pär Aronsson vid Trafikverkets pressjour till TT på torsdagens morgon.

Förseningar och inställda avgångar förekom på onsdagen på hela sträckan på södra stambanan ända fram till midnatt, bland annat berördes stationerna i Nässjö, Tranås, Vetlanda och Älmhult.

Samtidigt var det störningar på Västtrafiktågen som berörde sträckan Jönköping-Skövde. Det var stopp i tågtrafiken mellan Falköping och Sandhem sedan 09.30 på onsdag förmiddag. Vid 14.30 hade ett hjälplok tagit bort det trasiga godståget på sträckan Falköping - Sandhem och tågen kunde rulla som vanligt.

Annons

Relaterat: Tågresenär: ”Försökte boka om men allt var fullt”