– V var i förarsätet, men på något sätt lyckades Modo krångla sig ur underläget och vända på steken, sade Trojas assisterande tränare, Daniel Håkansson.

Vad säger du om försvarsspelet?

– Vi krånglade till det alldeles för mycket och spelade med för små marginaler och det straffade sig till slut.

Bra start

Modo, med fyra raka hemmaförluster, inledde blekt inför de 2 798 åskådarna på läktarna och det utnyttjade Troja.

Då hemmalagets Victor Berglind satt utvisad kom 0-1 (5.50). Sebastian Benker drev upp pucken på vänsterkanten och hittade Jesper Thörnberg som drog till direkt och Modomålvakten Isak Wallin var chanslös.

– Vårt enda powerplay under matchen och det utnyttjade vi på bästa sätt.

Glädjen blev dock inte speciellt lågvarig för Troja.

Efter lite strul i egen zon kom de fel i positionerna och det gav Johan Eriksson fri lejd till 1-1 (7.16), med ett snabbt skott som ställde Robin Johansson, som dock höll tätt bakåt i 184.33.

Det mesta tydde på att 1–1 skulle stå sig perioden ut.

Men än en gång visade det sig att skott på mål lönar sig. Carl Ernstig skickade iväg ett höstlöv från kanten och Wallin lämnade retur. På den högg danske Nicolai Meyer och dunkade in 1–2 (19.44), hans tolfte mål för säsongen.

– Ett psykologiskt mål som gav oss extra energi, menade Håkansson.

Hade 1–3

I början av andra akten blev Mattias Nilsson utvisad för Troja.

Hemmapubliken vädrade förstås mål – och mål blev det – men för Troja, fram till 1–3 (23.36) där David Rundqvist satte pucken i nät på Jens Holmströms framspelning.

Men Modo fick trots allt utdelning i sitt powerplay en stund senare då Henrik Björklund reducerade till 2–3 (24.27), där Troja hade för många åskådare framför kassen.

– Tyvärr hann vi knappt andas förrän de kvitterade.

Annons

Efter halva matchen hade Nicolai Meyer en vass dubbelchans, men fick ingen utdelning.

Istället tryckte Henrik Björklund in sitt andra mål för kvällen då han utjämnade till 3–3 (30.50), där det åter var virrigt i Trojas försvarszon.

– Jag tror skottet smet förbi tre spelare som låg i en hög på isen, suckade Håkansson.

På bjudhumör

I slutakten var det Troja som inledde piggast de första tio minuterna och tryckte tillbaka Modo, men de skapade bara några halvchanser framför Isak Wallin.

Istället slarvade Troja enormt i egen zon – något som ångermanlänningarna tog tillvara på.

Simon Fredriksson fick inte ut pucken i egen zon och det bäddade för 4–3 (50.16) då Victor Ekarv lämnades helt allena framför Robin Johansson.

Nästa bjudning svarade Sebastian Benker för med ett dåligt pass i egen zon som Emil Molin bröt. Molin hittade Henrik Björklund som i sin tur hittade krysset fram till 5–3 (52.57).

I slutet chansade Troja med att plocka ut målvakten men då kom istället 6–3 (59.29) genom Sam Marklund.

– Det är alltid tråkigt att förlora, speciellt då man åkt så långt. Men vi var alldeles för generösa i egen zon och det straffade sig.

Under strecket

I och med förlusten hamnade Troja åter under det nedre strecket i den yttersta jämna tabellen, där nästa uppgift är Vita Hästen hemma på lördag,

Mot Modo saknades skadade duon Max Lindroth och Jonathan Johnson.

– Eventuellt kan de vara tillbaka på lördag, rapporterade Daniel Håkansson.

Senast Troja släppte in sex mål i en match var mot AIK hemma den 25 oktober.