Thörnberg har tidigare spelat i Troja, då på lån från HV71 säsongen 2011/12. Senast kommer forwarden från allsvenskt spel med Björklöven där han spenderat de tre senaste säsongerna. Förra säsongen blev det 34 matcher och 17 poäng (10+7) och med utgående kontrakt hade han nu möjligheten att kolla över sina alternativ.

Fakta: Jesper Thörnberg

Ålder: 26

Längd: 174 cm

Vikt 80 kg

Klubbfattning: Vänster

Tidigare klubbar: HC..

Fakta: Jesper Thörnberg

Ålder: 26

Längd: 174 cm

Vikt 80 kg

Klubbfattning: Vänster

Tidigare klubbar: HC Dalen, HV71, Troja-Ljungby, Södertälje och Björklöven.

– Jag hade lite intresse från utlandet, bland annat Tyskland och Finland, och även andra allsvenska lag. Men Troja var ett av mina förstaalternativ så det här känns jättebra.

26-åringen har rötterna i Jönköping, ett förflutet i HV71 och en bror, Martin Thörnberg, som nyligen tagit SM-guld med klubben. Som nybliven pappa ville Jesper Thörnberg komma närmare familjen.

”Blir roligare”

– Det är många faktorer som gjorde att jag ville till Troja. Men kanske den främsta är att vi har skaffat barn och ville komma närmare hem. Nu är det smidigare för oss att få avlastning och träffa släkt och vänner. Allt blir roligare.

Hockeymässigt känns valet också rätt.

– Troja gjorde det väldigt bra som tog klivet upp från ettan, det är inte lätt. Nu har de fått behålla stommen och så kommer det in några nya. Det känns väldigt spännande, säger Jesper Thörnberg.

Trojas tränare Pelle Svensson är nöjd med nyförvärvet.

– Jesper är en rivig och hårt jobbande ytterforward som jag tror kan hjälpa Troja. Han har varit på tapeten i ett par år, men han har varit tydlig med att han ville spela i hockeyallsvenskan, säger Pelle Svensson, som alltså lyckades ro iland nyförvärvet efter att avancemanget var klart.

Ingen Johansson

Jesper Thörnberg ses av tränaren som en producerande spelare. När signaturen nu är påskriven är ytterligare en lucka fylld i Trojas truppbygge, men ännu återstår några.

– Vi har fullt på målvaktssidan, men pratar med både backar och forwards. Vi för ett antal diskussioner men inget är klart, säger Pelle Svensson.

Trojaprodukten Joel Johansson, som lämnar sin tyska klubb, har varit ett av namnen som det ryktas om. Men det ryktet tar Pelle Svensson död på.

– Klart att han hade varit intressant för oss. Om det blivit en deal eller inte kan man aldrig veta, men nu har jag fått indikationer på att han är klar för en annan klubb, säger Pelle Svensson, som känner att lagbygget börjar formas till något väldigt positivt.

– Jag känner mig optimistisk till den stommen vi har från förra året, och till att vi försöker ersätta de som försvunnit med bättre spelare.