Vid 18.59 i fredags kväll kom två män in i butiken på Intersport vid Ljungbystopp.

Det var med andra ord en minut före stängning. Männen betedde sig lite märkligt.

– Den ene mannen gick runt och drog ut en massa kläder. Han stökade till det så att jag var tvungen att gå dit och fixa det, vi skulle ju snart stänga, förklarar Anna Johansson, som jobbar på Intersport.

Samme man ropade sedan på den anställde som jobbade i kassan. Han ställde frågor till honom. Vad den andre mannen gjorde då var oklart först.

Filmen avslöjade tjuvarna

Men sedan lämnade båda männen butiken och personalen stängde för dagen. Dagen efter upptäckte personalen att det saknades 2 500 kronor i kassan från fredagens försäljning.

Hur det hade gått till var oklart. Men när man tittade på filmen från övervakningskameran stod det helt klart hur pengarna hade försvunnit.

– Den andre mannen hade gömt sig bakom en klädställning. När den ene mannen uppehöll mig och han som satt i kassan, kröp den andre mannen på golvet från klädställningen till kassan och öppnade kassalådan och tog pengarna, berättar Anna Johansson.

Kröp tillbaks

Sedan kröp han tillbaka till klädställningen och gömde sig där igen. Personalen märkte inget av detta.

– Nej, den ene mannen lyckades ju uppehålla oss båda som var kvar i butiken. Det var väldigt genomtänkt det här. Och kläder har det ju stulits här, men jag har aldrig varit med om att det har stulits pengar här innan, säger Anna Johansson.

De misstänkta männen är i 25-30-årsåldern och pratade på bruten engelska med personalen.