Förutsättningarna för tjejerna för vidare spel i division två var att förbättra sin position i serien efter första matchen i juni. 1:an i serien flyttas upp till Div 1 och de två sista flyttas ner till Div 3, 5:an och 6:an. Motståndare i serien är Sävedalens AIK, Trollhättan FIK, Högby IF, Kalmar SK och Habo FIF.

– Ljungbys tjejer har en väldigt härlig laganda och de lite äldre mer erfarna tjejerna stöttade de yngre i laget på ett väldigt uppmuntrande sätt. Alla tjejerna var fullt fokuserade och medvetna om läget och ville hålla sig kvar i division två, berättar Mia Jansson från Ljungby FIK.

Efter spännande kamper i dagens matchspel stod det klart att Ljungby även till nästa säsong har ett kvinnligt lag i division två, då laget slutade på en total fjärde plats.

Förutom den glädjen så slogs många personliga rekord och även ett nytt klubbrekord. I dagens laguppställningen återfanns: Gabriella Jansson, Meja Stridsberg, Alva Sundström, Aléa Gunnarsson, Kyra Gunnarsson, Sara Rosén Andersson, Alma Kilpeläinen, Amanda Stenbäck, Mira Thegelström och Linn Johansson.

Laget fick två grensegrar och de sattes i släggan av Sara. Sara hade en mycket fin kastserie idag med längsta kastet på 47 meter med den fyra kilo tunga släggan. Nytt prydligt personligt rekord av 22-åringa Sara som också kastade diskus. Även där blev det nytt personligt rekord på 32,86 meter och det gav henne en tredje plats. Den andra grensegern fixade Alma i längden. Tangerat personligt rekord på 5,50 meter. Dessutom två gånger! Alma sprang också den mjölksyretuffa grenen 400 meter på 69,4 sekunder och placerade sig som tvåa.

Annons

16-åriga Alva Sundström, som i vanliga fallstöter med tre kilos kulan, stöter med seniorkulan som väger fyra kilo i serien. Alva är i strålande form och satte ett mycket övertygande personligt rekord på 80 cm. Det nya lyder 10,87 meter och det placerade Alva, som var yngsta deltagaren i kulan, som trea. Aléa har haft som mål hela säsongen att hoppa över 10 meter i tresteg och vad passar då bättre än att göra det när det väl gäller. 10,09m lyder hennes nya pers och på det blev hon fyra. Aléa sprang också 200 meter och passerade mållinjen som tvåa på 28,65 sekunder. Lillasyster Kyra sprang 1500 meter för laget. Och den goda förberedelsen med alla intervaller gav utdelning. Nytt pers på 5:48,2 och en fjärde plats.

Meja tog det andra distansloppet för laget på 5000 meter. 12,5 varv och en fjärde plats på 24,24 minuter. Lagets yngsta deltagare, Linn som hoppar stav, gjorde en enastående tävling. Nytt pers för 14 åringa Linn på 2,5 meter och en andra plats totalt. En annan som fixade en andra plats var Gabriella, som med lite skadekänning ändå fixade 35,73 meter i spjutet och viktiga poäng i sammanräkningen. Klubbens VM-klara OCR löpare, Amanda, sprang 400 meter på 64,1 sekunder och in som trea. Mira hoppade höjd. Knapp rivning på 1,47 gav slutresultatet 1,44 och en fjärde plats totalt. En härlig avslutning på en bra dag för dagens framgångsrika lag, där de flesta fortfarande är ungdomar eller juniorer, var den svenska stafetten över 1000 meter. Aléa på 100 meter, Alva 200 meter, Amanda 300 meter och avslutande Alma 400 meter.

Utmärkta växlingar och snabba flickor ledde till ett nytt prydligt klubbrekord. 2.30,2 min lyder det nya rekordet på.