Smålänningen

Annons

Han startade en skola i flyktinglägret i Libanon

Han startade en skola i flyktinglägret i Libanon

Han nominerades till International Childrens Peace Prize och prisades av Malala Yousafzai.
I måndags kväll bjöd Studieförbundet vuxenskola i Älmhult in honom för att andra skulle få en chans att höra hans berättelse kring sitt arbete i flyktinglägret i Libanon.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Älmhultsbor stöttar skola i flyktingläger

Insamlingen till skolan i Libanon går bra.
– Vi börjar närma oss 10 000 kronor! säger Elizabeth Peltola som är en av styrelsemedlemmarna i organisationen Gharsah Sweden i Älmhult.

Kvällis flyttar till Vita villan

Det är bara några månader sedan kvällis startade upp i Ljungby, men det står redan klart att verksamheten kommer att flytta.

Två Ljungbyklasser i Vi i femman

Två klasser från Ljungby ska tävla i kvartsfinal i 2019 års version av den radio- och tv-sända klassikern Vi i femman, Thorén Framtid, klass 5 och Stensbergskolan klass 5 K.

Två nyförvärv till Älmhults IF

Älmhults IF har tappat många ordinarie spelare, men nu värvar klubben två talangfulla spelare samtidigt som en rutinerad kugge förlänger.

Stipendiaten hyllades på museet

Malmökonstnären Elizabet Thun fick på fredagen Ljungbergmuseets stipendium vid en ceremoni på museet.

Förstudie om skolor startar

Barn- och utbildningsförvaltningen får nu i uppdrag att påbörja en förstudie angående uppstarten av ett högstadium vid Hjortsbergskolan, samt en ny F-9-skola med föreslagen placering vid Replösa.

Nedgrävda oljefat har hittats i Lagan

1 700 kvadratmeter har förorenats av DDT och oljefat hittats nedgrävda i marken på samma fastighet i Lagan. Nu planerar Ljungby kommun för sanering för minst två miljoner kronor.

Strömsnässkolans basar

Traditionen med Luciatåg i Strömsnässkolans idrottssal, kombinerades i år med den nya julbasaren. Överskottet från basaren gick till Världens barn, Skol-IF och Elevrådet.
Artikel 2 av 9
Älmhultsbor stöttar skola i flyktingläger
Tillbaka till startsidan