Smålänningen

Annons

"Ljungbys vackraste park" blev aldrig verklighet

"Ljungbys vackraste park" blev aldrig verklighet

Den 4 juli hade vi en notis i Smålänningen om en artikel för 50 år sedan, där det utlovades att "Dälden vid gamla Ljungsäter blir stadens vackraste park", vilket fick våra läsare att reagera. För femtio år senare har fortfarande inte någonting gjorts med platsen.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Hon blir ny toppchef i Älmhult

Charlotte Nygren Bonnier har utsetts till ny socialchef i Älmhult. Hon ser fram emot sitt nya jobb och säger att kommunen känns intressant och att människorna är trevliga.

Ljungbytjej till musikal i Växjö

Efter utbildning och jobb på olika scener kommer Ljungbybördiga Elin Månsson att vara med i musikal närmare hemmaplan än tidigare när musikalen Rent sätts upp i Växjö.

Paret spolade bort regnet med sin energi

Så var det dags för sista sommarkvällen i Ljungby hembygdspark. Denna sista sommarkväll avslutades med samma musikartister som den började med - Paret, med energifyllda Tina Runesson och Fredrik Jernberg.

Kommunal strategi mot skadegörelse

Linnéskolan i Älmhult har utsatts för skadegörelse. Tio fönsterrutor och en glasdörr på skolan har krossats, enligt polisen. Älmhults kommun har en strategi för att hindra att sådant här inträffar, säger kommunens säkerhetschef Håkan Helgesson.

Inga lag kvar i A-slutspelet

Fem lokala lag finns på plats på västkusten i Göteborg. Inför torsdagen återstår bara Markaryd B12 i B-sluspelet och Älmhult Akademin i GSOT, medan övriga är utslagna.

Ännu ett inbrott i cafévagnen

Ännu ett inbrott har uppdagats i musiejärnvägsföreningens cafévagn i Strömsnäsbruk.
– Jag upptäckte det när jag såg att det hade regnat in i hytten, berättar Nils-Bertil Sörensson.

Kommunen varnar badgäster för algblomning - efterfrågar tips

Som Smålänningen tidigare skrivit om är nu algblomning bekräftat i Bolmen och därför avråder Ljungby kommun från att bada på olika platser. Avrådan gäller även hundar.

Högtryck för Art om Living Canvas

Det är luftigt, fräscht och högt i tak. Inredningen går i rött, svart och grått och på ena väggen finns en stor målning av en kvinna med svallande hår och med en ros bakom örat.
En flirt med de klassiska tatueringsmotiven, fast med modern touch, kan tänkas - vi befinner oss nämligen på Art om Living Canvas på Kungsgatan i Markaryd.
Artikel 2 av 9
Hon blir ny toppchef i Älmhult
Tillbaka till startsidan