Idén föddes för två år sedan av Birgitta Kristoffersson och Marcus Brunskog på Ljungby Business Arena, om att skapa ett nätverkande mellan Värnamo och Ljungby.

– Det är inte många mil emellan oss och vi har en sjö och ett vattendrag tillsammans, vi kan åstadkomma hur mycket bra som helst ihop och tillsammans stärka regionen, säger Christopher Moberg, näringslivschef Ljungby kommun.

– Att dela arbetsmarknad gagnar oss alla och bland alla dem som är här är affärsmöjligheterna enorma. Jag hoppas att det byts många visitkort i dag.

Mikael Karlsson, näringslivsutvecklare Värnamo kommun är av samma uppfattning att de båda kommunerna har mycket som de kan tillföra varandra och redan haft och har gemensamma intressen.

Christoffer Bergman ordförande i Ljungby Business Arena är på plats och tycker att det är jätteroligt att så många har slutit upp.

Vill växa tillsammans

Annons

– Alla kommuner vill växa och här ser vi möjligheterna att kunna växa tillsammans med så litet geografiskt avstånd mellan oss. Istället för att konkurrera så vill och kan vi springa åt samma håll och byta erfarenheter som när bägge kommunerna, säger Christoffer.

Ett praktexempel på ett gemensamt projekt mellan kommunerna är Vidösternsimmet, menar Ulf Annvik från Värnamo näringsliv i sin presentation av deras verksamhet.

Följer gör en presentation av Ljungby Business Arena med Birgitta Kristoffersson vid mikrofonen.

Värdar för frukostmötet är Pelle och Eva Hjortblad som i mars 2016 tog över Toftaholms Herrgård.

Besöket får höra av parets framtida planer för Herrgården.

– Vi vill att Toftaholms herrgård ska vara händelsernas herrgård. Vi hade en Gatsbyfest i Bondtema i höstas och vi kommer att ha en temakväll vi kallar Black or white, ett tribute till Michael Jackson med musik från 70-, 80- och 90-talet.

– Vi bygger paket där det också ingår att stanna kvar här över natten, för att få en helhetsupplevelse och sedan kunna träffas över en frukost och dela upplevelsen och ta en lugn morgon innan man beger sig hemåt igen, berättar Eva Hjortblad, Toftaholm Herrgård.

När frukosten är intagen och presentationerna är klara så höjs ljudnivån, det diskuteras vid borden och det tänkta nätverkandet mellan Ljungby och Värnamo har redan satt igång.