Helgen som gick var det skördemarknad i Össlöv med pumpatävling.

– Hela byn är engagerad i marknaden med förberedelser och aktiviteter under dagen. Pakeringsvakter behövdes verkligen då det var en anstormning av bilar och parkeringsvakterna fick stundtals jobba hårt, berättar Karin Lindahl på Kastebergs gård.

I hjärtat av byn, vid Össlövs bystuga hölls höstmarknad med ett 30-tal säljare var på plats. Bland annat såldes närodlade grönsaker, pumpor, hantverk, smideskonstverk, blommor och godis. Össlöv hade ett eget stånd med delikatesser producerade av byinvånarna som var välfyllt på morgonen, men var uppskattat av besökarna. Äpple från Urshult fanns också att köpa. Serveringen av Össlövs omtyckta skördesoppa, våfflor och fika var uppskattad vilopaus och träffpunkt för alla besökare.

Det fanns också roliga aktiviteter som att prova på bågskytte, ponnyridning, gräddbullskatapult och chokladhjul bland annat.

Hos Jönssons gård kunde man köpa potatis och lök samt frysta majskolvar. Där visas också potatisplockningsmaskiner.

Dessutom korades vinnaren i årets pumpatävling där snyggast, fulast och tyngsta pumpan tävlade om fina priser. Graham Carter vann första pris för tyngsta och fulaste pumpa. Hans pumpa vägdes aldrig då den var överlägset störts. Han sålde också pumpor, men betydligt mindre. Den gigantiska pumpan uppskattades väga runt 100 kilo.

Annons

Relaterat: Marknaden som alltid är fågel