Smålänningen

Annons

"Grand borde gå före"

"Grand borde gå före"

– Det är synd att Ljungbys främsta företrädare inte ser det som redan i dag fungerar bra utan tycker att vi måste marknadsföra kommunen med spektakulära projekt.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Personalbrist dubblar tiden för bygglov

Kommunen tappar tempo på byggsidan och går på knä på miljösidan. Den minsta förvaltningen, bygg- och miljö, har stora utmaningar på personalsidan. Fyra, snart fem, arbetsbord står tomma.

De dokumenterade musikskatten

Märta Ramsten och Gunnar Ternhag är två av Sveriges mest legendariska folkmusikinsamlare och forskare. Nu kommer de båda till Kronoberg för att berätta om sina insamlingar i Småland.

Morgondagens stjärnor tar plats

Troja har tappat många duktiga spelare ifrån förra säsongen, vilket lämnat över mycket ansvar till nästa grupp unga talanger. Ett ansvar 16-åriga Elin Svensson och 15-åriga Maria Lindberg är redo att axla.

Preemus hittades i en hopknuten plastpåse

Katten lades i en plastpåse som knöts ihop och tejpades igen, för att sedan dumpas. Som tur var beslöt sig Sanne Larsson för att gå ut och ta lite luft under sin jobbrast, för vem vet hur det hade gått för lille Preemus annars…

Barnen sätts i centrum

Älmhults kommun ska vara med i ett länsövergripande projekt.
Detta ska leda till att skapa en trygg uppväxt för barnen.
– Det här är ett av de viktigaste besluten på fyra år, säger Michael Öberg (MP).

(ALT): Varför får Ljungby böter?

Mandatperiodens sista fullmäktige var snabbt avklarat efter endast ett par ärenden och frågor från ledamöterna. Roland Johansson (ALT) ifrågasatte varför kommunen kan tvingas betala böter.

IVO vill ge kommunen böter - efter att funktionshindrad inte fick bostad

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) vill straffa Ljungby kommun med 186 290 kronor i böter. Detta på grund av att det tog kommunen för lång tid att ordna en bostad åt en funktionshindrad person.

Skolan viktig för ungas tillit

Ungas tillit till vuxenvärlden sjunker. Det är ett faktum som fått Region Kronoberg att göra en fördjupad studie som nu är klar.
– Det som förvånade oss är att ungdomarna ger uttryck för en utbredd bristande tillit till okända människor, säger Linda Hiltunen, ansvarig för studien.
Artikel 2 av 9
Personalbrist dubblar tiden för bygglov
Tillbaka till startsidan